Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Win en herbeleef Europees avontuur met 'De vreugde van het voetbal'!

De mannen van Erik ten Hag zijn alweer op het eerste trainingskamp, maar het is voor Ajacieden nog best een keertje geoorloofd terug te denken aan het afgelopen miraculeuze Europese seizoen. Dat kan ook aan de hand van het fraaie boek 'De vreugde van het voetbal', met veel indrukwekkende platen. Wij geven er vijf weg!

25 juni 2019 - 05:55
RealMadridAjaxPS1200

Het spelplezier bij de Ajacieden én de verrukking op de tribunes; seizoen 2018/209 mag je niet licht vergeten. Ons collectief geheugen van dat fijne jaar krijgt een steuntje in de rug met 'De vreugde van het voetbal – Ajax in de Champions League 2018-2019'.

In 240 pagina’s geven vaste volgers hun mening of verklaren onverbloemd hun liefde voor het Ajax dat Europees meer dan aangenaam verraste. Zo geeft Henk Spaan punten aan alle Ajacieden die in actie kwamen. Frenkie de Jong krijgt een 9+. “Frenkie is de belichaming van het moderne voetbal op het hoogste niveau.” En over Ziyech (die een 9 krijgt): “Zou Van Basten nog wel eens terugdenken aan zijn teksten over Ziyech?”

De redactie van het mooie boekwerk schroomt niet de lijnen met het verleden aan te halen, met het Ajax van Johan Cruijff en co in de jaren zeventig en het jeugdige team dat in de jaren negentig onder Louis van Gaal ook topprestaties leverde. Toch is het recente Ajax van aanvoerder Matthijs de Ligt uniek.

Nico Dijkshoorn zegt het in zijn bijdrage wel goed, wijzend op een oud dametje op de tribune, dat symbool staat voor de supporter: “Het geheim van dit Ajax was dit seizoen dat ze niks wilden afdwingen. Ze hadden plezier en zagen rij 16, stoel 34. Later zullen ze begrijpen dat je dan altijd hebt gewonnen, al verlies je in de laatste seconde.”

‘De vreugde van het voetbal’ van Kick Uitgevers kun je als lid van Ajax Jonge Schare of Ajax Life winnen door onderstaande vraag goed te beantwoorden. Mocht je niet bij de vijf prijswinnaars horen, dan is het boek voor 39 euro online te bestellen op ajaxboek.nl.

Vraag: Wie maakte de eerste Europese treffer voor Ajax in het seizoen 2018/2019? 

Meedoen aan deze prijsvraag kan tot en met 8 juli. 

[gravityform id="309" title="false" description="false" ajax="true"]

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >