Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Wilde geruchten en afkickverschijnselen

Het is zondagmiddag 23 juni. Het seizoen is nog maar net voorbij en de mussen vallen van het dak, want bloedheet. Nog brak van een zware avond scroll ik tijdens de extreem saaie Grand Prix van Frankrijk door mijn Instagram-tijdlijn. AFC Ajax meldt: ‘Show ‘em, Hakim’.

25 juni 2019 - 05:46
bande-blog-1200

Door: Rick Klumper

Het is zomer en ik had me voorgenomen om het voetbal even te laten voor wat het is. Elke zaterdag zelf voetballen en op zondag naar de Johan Cruijff Arena is een ritme waar ik een jaar lang intens van genoot, maar alles bij elkaar werd het wel wat veel. Mijn bankrekening kan dit bevestigen. Zeker de extra Europese (uit-)wedstrijden hakten erin.

In de zomer dus even geen voetbal.... Normaal gesproken is Marokko - Namibië (1-0) ook niet een wedstrijd waar ik naar zou kijken, maar Hakim Ziyech speelt, dus ja. De wedstrijd is het aankijken niet waard, maar dat was de GP van Frankrijk ook niet. Toch maar even Ziyech (of is het nou Ziyach?) kijken dan.

Eén aanname van onze nummer 22, ergens halverwege de tweede helft was genoeg om weer ontzettend veel zin te krijgen in het nieuwe seizoen. De techniek, het inzicht... Wat hoop ik dat hij volgend jaar nog in Amsterdam speelt!

Eén aanname van Ziyech was genoeg om weer ontzettend veel zin te krijgen in het nieuwe seizoen.

Het is sowieso nog maar de vraag hoe de selectie er in het komende jaar uitziet. Ajax pakt aardig door op de transfermarkt en heeft inmiddels Marin, Martinez, Pierie, Scherpen en Promes al binnen. Ook de geruchten rond Bergwijn zijn nog steeds niet voorbij. Kunnen we die halen? Betekent dat dan dat Neres weggaat? En waar gaat De Ligt eigenlijk heen?

Het is tegenwoordig de hele dag raak, de naam ‘Ajax’ doet het goed in de (online) media. Elke speler die op stedentrip gaat naar Zuid-Europa is binnen no time een transfergerucht en een simpele tweet of like op Instagram wordt door voetbalnieuws websites omgetoverd tot een suggestief nieuwsartikel.

Als we alle geruchten mogen geloven dan zijn Fosu-Mensah, Bergwijn en Pröpper allemaal onderweg naar Amsterdam.

Persoonlijk hoop ik vooral dat spelers die we al in huis hebben komend jaar gaan excelleren. Jeugdspelers als Gravenberch en Brobbey hebben het in zich om minuten te gaan maken in Ajax 1 en er zijn genoeg spelers die er dicht tegenaan zitten. Dolberg topscorer van de eredivisie, Eiting basisspeler of een blessurevrije Bandé die eindelijk aan het publiek kan laten zien wat hij kan?

Ik kan niet wachten tot we weer beginnen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >