Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Lang is niet bang voor Promes: 'Zin om samen met Quincy te spelen'

Noa Lang behoorde tegen Quick'20 tot de basisspelers. Dat zegt natuurlijk helemaal niets, zoals met 2-11 winnen ook weinig zegt, maar het doel van Lang is wel duidelijk: een vast plekje veroveren bij het eerste elftal. De twintigjarige aanvaller kijkt er naar uit om samen te spelen met Quincy Promes.

26 juni 2019 - 15:08
langquickcar

Noa, hoe was het om als kampioen op vakantie te gaan?
“Lekker, beter kon niet! Gewoon zoals het hoort bij Ajax, als kampioen op vakantie. Je denkt er toch iedere dag aan en je ziet steeds weer dingen voorbij komen van het kampioenschap. Dat is een heel lekkere manier om vakantie te vieren. Ik ben een weekje in Bodrum geweest en heb daarna nog een weekje Ibiza gedaan.”

Had je nog een beetje aanspraak van Ajaxsupporters?
“Ja! Vooral op het vliegveld van Bodrum werd ik vaak aangesproken. Ik had niet verwacht dat ik zo vaak zou worden herkend, eerlijk gezegd. Iedereen wilde met me op de foto, al helemaal toen ik in de rij stond om in te stappen. 'Waarom vlieg je met zo'n vliegtuig,' vroegen ze. Ik vloog normaal, rustig, met Corendon, en mensen keken me echt zo aan van: wat doe jij hier? Dat hadden ze niet verwacht van een Ajaxspeler.”

Voel jij je nog extra kampioen dankzij die belangrijke assist in het thuisduel met PEC Zwolle?
“Ja, natuurlijk! Maar dat was maar één wedstrijd van de 34. Ik ben heel blij dat ik een steentje heb kunnen bijdragen aan het succes, alleen hoop ik komend jaar een groter aandeel te hebben dan vorig seizoen.”

Dat is een mooi bruggetje, hoe kijk jij naar dit seizoen?
“Ik vind mezelf er klaar voor om wekelijks te spelen. Ik moet sowieso voetballen op het hoogste niveau en dan is het aan mij om het te laten zien. Ik wil me bewijzen. Ik heb veel minuten gemaakt bij Jong Ajax en dat is prima, maar je wordt echter beter in de eredivisie en daarvoor is het nu tijd. Een verhuur is op dit moment zeker geen optie. Voor mij niet, voor de club ook niet. Het is mijn doel om een vast plekje in de wedstrijdselectie te veroveren.”

Dan scheelt het dat de regels in de Keuken Kampioen Divisie zijn versoepeld!
“Zijn er nieuwe regels? Ze veranderen dat ook ieder seizoen... Nee, maar ja. Mijn doel is voetballen in de eredivisie en hopelijk hoef ik me dan om de regels niet druk te maken. Ik hoop dat Ajax weer veel wedstrijden gaat spelen en het liefst kom ik wekelijks in actie.”

Jij klopt op de deur, maar het is druk voor die deur... Quincy Promes is gekocht, misschien komt Steven Bergwijn ook nog naar Ajax. Hoe kijk je naar die ontwikkelingen?
“Ik zeg je eerlijk: ik denk dat het alleen maar goed is. Ik kan heel veel leren van zulke jongens. Van Promes vooral, omdat hij veel ervaring heeft. Ik kan veel van Quincy leren op de trainingen, maar ook buiten het veld. Ik vind het eigenlijk alleen maar prettig dat hij naar Ajax komt, want door met die jongens te spelen, kan ik alleen maar beter worden. Ik bekijk het echt positief.”

Jij bent dus niet bang voor Promes?
“Haha, nee. Laat ik het zo zeggen: ik heb veel zin om met Quincy te voetballen.”

Maar het zou je ook speeltijd kunnen schelen...
“Dat weet ik niet, zo kijk ik er niet naar. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten en dan is het aan de trainer om mij wekelijks minuten te geven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >