Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Gretige Magallán wil fans laten zien wat hij in zijn mars heeft

Bij een vertrek van Matthijs de Ligt is Lisandro Magallán een van de kandidaten om diens plek over te nemen. In de geringe speeltijd die de Argentijn kreeg, overtuigde hij nog niet. Na een wenperiode van bijna een halfjaar wil hij de fans nu laten zien wat hij daadwerkelijk in zijn mars heeft.

29 juni 2019 - 15:23
Magallan1

Lisandro, hoe kijk je terug op de trainingsweek in De Lutte? 
“Met een goed gevoel. We hebben keihard kunnen trainen en werken. Dat is het belangrijkste. We trainden twee keer per dag. In de voorbereiding train je intensiever dan gedurende het seizoen. Dat is normaal wil je fysiek en technisch een hoog niveau bereiken. Ik lag op de kamer bij Lisandro Martinéz, maar we waren ontzettend moe en sliepen alleen maar. Helaas speelden we de laatste oefenwedstrijd gelijk. Dat kan in de voorbereiding gebeuren en dat weten we allemaal.”

Dit was je eerste zomerse voorbereiding op het seizoen bij Ajax. In hoeverre verschilde het met wat je gewend was bij Boca Juniors?
“De rust in De Lutte beviel me goed. Ik ben ook niets anders gewend. Ook met Boca Juniors kozen we altijd een plek ver buiten de stad waar we ons in alle rust konden concentreren op ons werk.”

Je was deze week een van de oudere spelers in een jeugdige selectie. Heb jij je als routinier extra bemoeid met de talenten?
“Dat doe ik altijd. Al vind ik dat de jonge spelers van Ajax al erg goed zijn. Ik probeer ze vooral te laten zien wat het is om een profmentaliteit te hebben.”

Kun je een voorbeeld geven?
“De eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen Quick’20 was voor veel jonge jongens hun eerste wedstrijd in het eerste elftal. Als iemand dan een foutje maakt, roep ik hem tot de orde zodat hij zich zo snel mogelijk weer kan focussen op de wedstrijd.”

Het spel van Ajax was afgelopen seizoen een frisse wind in de Champions League. Dat maakte veel los in de voetbalwereld. Wat merkte je daar tijdens je vakantie in Argentinië van?
“Iedereen vroeg me inderdaad naar Ajax. Mijn familie, vrienden en de pers. Ik vertelde hen dan dat wat zij zagen op televisie de dingen zijn waar we dagelijks op trainden. Voor mij was het dan ook geen verrassing dat we zo goed speelden, omdat ik ons op de training ook dagelijks erg goed vond.”

Je hebt een paar maanden kunnen wennen aan Nederland, Amsterdam en Ajax in het bijzonder. Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
“Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen en mijn stempel op de ploeg drukken door zowel op als naast het veld mijn ploeggenoten te steunen en helpen. Dat wil iedere speler natuurlijk, De trainer beslist. We moeten allemaal klaarstaan om te presteren als de trainer ons wil gebruiken.”

Je kreeg weinig speeltijd. Wordt het gevoelsmatig tijd om de Ajaxfans de ware voetballer Lisandro Magallán te laten zien?
“Ja! De afgelopen maanden heb ik inderdaad kunnen wennen. Het Zuid-Amerikaanse voetbal is toch anders. Ik zal elke dag alles moeten geven, zodat ik de lat voor mezelf en de anderen steeds hoger kan leggen. Ik speelde de laatste maanden maar twee officiële wedstrijden. Als een speler veel wedstrijden speelt, krijgt hij meer zelfvertrouwen en kan hij nog meer van zichzelf laten zien.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >