Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech, Mazraoui en Marokko halen opgelucht adem op Afrika Cup

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn de Afrika Cup begonnen met een winstpartij, maar gemakkelijk ging het allemaal niet. Integendeel, het ging uiterst moeizaam. Namibië werd nipt met 1-0 verslagen en de treffer viel pas in minuut 89. En oh ja, het was ook nog eens een eigen goal...

23 juni 2019 - 20:05
ziyech-1200-marokko
Lang leek Ziyech genoegen te moeten nemen met 0-0, maar het liep anders. © Pro Shots

Nee, echt swingen wil het nog niet bij Marokko. Dat wilde het al niet in de oefenduels in aanloop naar het toernooi, maar het lukte de Leeuwen van de Atlas ook totaal niet om te imponeren tegen Namibië.

Ja, de Marokkanen - met Mazraoui negentig minuten op de bank - waren heus sterker, maar de echte overtuiging ontbrak. Lang leek het duel op een bloedeloze 0-0 uit te draaien en dat zou niets minder dan een valse start zijn geweest voor Marokko.

Zo ver kwam het niet en daar had Ziyech een belangrijk aandeel in. Een minuutje voor tijd mocht de spelmaker van Ajax de bal vanuit een vrije trap voor het doel slingeren. De voorzet was scherp aangesneden en Namibië-verdediger Itamunua Keimuine kopte de bal doodleuk achter zijn eigen doelman.

Even ervoor was Ziyech ook al gevaarlijk met een doelpoging. Zijn schot werd van richting veranderd, maar doelman Lloyd Junior Kazapua lette goed op en keerde de bal knap met zijn voet. Maar ja, als even later je eigen verdedigers op doel koppen, dan is er geen houden meer aan natuurlijk. 

Zo kwam Marokko in elk geval goed weg tegen de zwakste opponent uit groep D. Hierin zijn ook Ivoorkust en Zuid-Afrika nog de tegenstander van Ziyech en co. Ivoorkust en Zuid-Afrika treffen elkaar maandag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >