Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weekendtip: bezoek de NextGen Series in het Olympisch Stadion!

We kunnen ons voorstellen dat je dit weekeinde lekker op het strand wil vertoeven, maar we hebben ook nog een andere toffe weekendtip voor je. In het Olympisch Stadion wordt het jeugdtoernooi de NextGen Series afgewerkt. Heb jij zin om op historische grond de grootste talenten aan het werk te zien? Let dan nu op!

28 juni 2019 - 12:02
Naci800
Weet Ünüvar zich ook op dit toernooi te onderscheiden? © Pro Shots

Het prestigieuze jeugdtoernooi voor spelers onder de negentien jaar keert na twee jaar weer terug op de voetbalkalender. In het Olympisch Stadion strijden Ajax, Sagan Tosu, Sparta Rotterdam en Ajax Cape Town gedurende twee dagen om de eindzege.

In het zonnetje op historische grond naar de volgende generatie topvoetballers kijken? Dat lijkt ons een prima weekendtip! Het publiek krijgt de mogelijkheid om op de tribunes plaats te nemen, maar ook om direct langs de zijlijn aan het veld te staan. Voor de aanwezige kinderen zijn er ook verschillende voetbalactiviteiten.

De NextGen Series is voor Ajax O19 de ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. De succesploeg van John Heitinga komt dan ook op volle sterkte naar het toernooi. Sterkhouders zoals Naci Ünüvar en Kenneth Taylor zijn dus ook van de partij.

Overigens is het goed om te weten dat er een aantal spelregels aan het toernooi zijn toegevoegd. Zo mogen de spelers in plaats van ingooien, indribbelen of intrappen. Daarnaast vinden er shootouts plaats aan het einde van iedere wedstrijd. Op 25 meter van het doel hebben de deelnemers tien seconden de tijd om te scoren. De winnaar van de shootouts krijgt een extra punt.

Op zaterdag 29 juni trapt Ajax O19 om 11.45 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Later op die dag om 15.15 uur staat de wedstrijd tegen Ajax Cape Town op het programma. Zondag 30 juni om 11.45 uur is het Japanse Sagan Tosu de sparringpartner. Afhankelijk van de resultaten speelt Ajax om 14.00 uur de troostfinale, of om 15.15 uur de finale.

Op de website van de NextGen Series vind je het volledige programma. Verder zijn hier ook de tickets voor het toernooi verkrijgbaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >