Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Verbouwing hoofdtribune levert nieuwe plekken en lounges op

Een deel van de hoofdtribune van de Johan Cruijff Arena staat in de steigers en is verscholen achter een groot bouwdoek. Wat is er precies aan de hand? Juist die vraag stelden we aan de persafdeling van het stadion.

24 juni 2019 - 12:23
verbouwing-commandokamer-1200
De commandokamer verhuist naar de oostkant van de JC Arena. © Ajax Life

De commandokamer in het midden van de hoofdtribune – zeg maar de halfronde boog ter hoogte van de middenlijn – staat in de steigers. Sterker nog: de commandokamer verdwijnt helemaal en verhuist naar een kleinere ruimte aan de oostzijde van het stadion.

De Johan Cruijff Arena en Ajax komen met de volgende uitleg: “Met de technieken van nu en dankzij de ontwikkelingen van de afgelopen ruim twintig jaar is de 'noodzaak' om zo’n grote commandokamer – met zo veel werkplekken voor diverse instanties – op zo’n centrale plek te hebben, niet meer aanwezig.”

Ajax en de JC Arena waren derhalve van mening dat dit op een betere manier kon worden ingevuld en dat leverde ook gelijk nieuwe kansen op. Als je de commandokamer van de hoofdtribune weghaalt, ontstaat er immers ruimte voor andere mogelijkheden.

“Door het verplaatsen van de commandokamer kunnen we ongeveer zestig extra plekken op de hoofdtribune creëren,” zo wordt ons uitgelegd. “Deze zestig plekken (vooral zakelijke segment) krijgen een eigen lounge. Zowel de lounge als de zestig plaatsen worden naar verwachting dit najaar (september/oktober) in gebruik genomen.”

Als alle bouwdoeken weg zijn en het werk is afgerond, dan ziet een deel van de hoofdtribune er vermoedelijk toch ietwat anders uit. Wij zijn in elk geval best benieuwd.

Zodra er artist impressions beschikbaar zijn, delen we die natuurlijk graag met jullie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >