Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman start motor op en begroet nieuwelingen

De voorbereiding op seizoen 2019/2020 begon vrijdag en een dag later stonden de eerste veldtrainingen op het programma. Joël Veltman was van de partij en begroette een aantal nieuwelingen.

24 juni 2019 - 10:14
veltman-12001
De vakantiemodus moet uit, het nieuwe seizoen staat al voor de deur! © Ajax Images

De rechtsback stelde tegenover het eigen clubkanaal nog een beetje roestig te zijn. “Het gevoel is prima, maar mijn eerste training is nooit mijn beste, haha! Maar goed, dat is normaal na een vakantie. Het is weer even wennen.”

Veltman vierde zijn vakantie op Curaçao en in Las Vegas. Hij werd op het eiland nog wel door Nederlanders aangeklampt, maar in Vegas herkende niemand hem. “Dat was wel ideaal,” stelt Veltman, die via sociale media nog vaak genoeg terugkeek op het afgelopen successeizoen.

Het vizier moet echter alweer gericht worden op het volgende seizoen. De vakantiemodus moet uit. Veltman trainde zaterdag met een groep waarin nog een hoop spelers ontbraken wegens interlandverplichtingen en vakanties.

Wel ontmoette hij Kik Pierie, Kjell Scherpen en Lisandro Martinez. “De training was lekker. Lekker weer ook. Een heel nieuwe groep met bekende gezichten, maar ook een aantal nieuwe. De kop is eraf!”

“We hebben nog niet zo veel gedaan hoor,” vervolgde de verdediger. “De motor moet weer even opgestart worden. We hebben een beetje hardgelopen en twee trainingen afgewerkt. Maandag in De Lutte gaat het echt beginnen!”

Over de nieuwelingen kon Veltman op basis van twee trainingen natuurlijk nog niet al te veel zeggen, maar desgevraagd deelde hij wel zijn eerste indrukken.

“Kik is gewoon echt een Nederlandse jongen, goede gozer. Lisandro Martinez spreekt al een aardig woordje Engels, dat vind ik wel mooi. Hij verstaat bijna alles. Het is wel een beetje gek, met twee Lisandro’s op het veld. Magallán vangt hem prima op. Ze helpen elkaar goed.”

Ook bij de doelmannen zagen we één nieuwe en diverse bekende gezichten. Kjell Scherpen kwam over van FC Emmen en zette zaterdag op sportpark De Toekomst zijn eerste stappen op het trainingsveld, terwijl Benjamin van Leer terugkeerde van zijn huurperiode bij NAC Breda.

Wellicht zien we de nieuwelingen al snel in actie als Ajax oefent tegen Quick’20 (dinsdag) en Aalborg BK (zaterdag). Tijdens die duels kan het ook zomaar zijn dat we Siem de Jong, Carel Eiting en Hassane Bandé in Ajaxshirt zien. De eerste is terug van een Australisch avontuur, de tweede en vooral die derde keren terug van lange blessures.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >