Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek dolt Bergwijn flink over mogelijke transfer naar Ajax

Steven Bergwijn is niet zomaar op een tripje met het Nederlands elftal. Nee, het winnen van de Nations League staat op het spel en ook doemt in zijn loopbaan misschien wel een kruispunt op. Donny van de Beek blijft maar bezig om hem warm te maken voor een transfer naar Ajax.

03 juni 2019 - 11:19
bergwijngrapjescar
Bergwijn krijgt deze dagen veel vragen over zijn toekomst. © Pro Shots

Het gebeurt allemaal nog een beetje stiekempjes, maar inmiddels is wel duidelijk dat Bergwijn door Ajax in de gaten wordt gehouden. De club ziet de verloren zoon graag thuiskomen, nadat het op een gegeven moment in de opleiding helemaal misliep met een breuk als gevolg.

Het klopt eigenlijk niet dat Amsterdammer Bergwijn bij PSV voetbalt, maar het herstellen van deze fout kan wel eens een dure grap blijken. De vraag is dan ook: hoe ver wil Ajax gaan, heeft het echt 30 miljoen euro over voor Bergwijn als dit de vraagprijs blijkt van PSV?

Antwoord op die vraag volgt later, want Bergwijn wil pas als het seizoen echt is afgelopen – en ook Oranje zijn laatste wedstrijden heeft gespeeld – alles eens rustig op een rijtje zetten voordat hij een beslissing neemt. “Ik focus me eerst op Oranje en daarna kijken we wel verder,” vertelt de aanvaller in de microfoon van de NOS.

Bergwijn deelt bij de gezamenlijke maaltijden een tafel met spelers die vooral een PSV-achtergrond hebben, maar tussendoor komt Van de Beek geregeld buurten. “Donny is een goede gozer, maar ik hoor hem toch wel vaak grapjes maken over een transfer naar Ajax. Ik sta er redelijk nuchter in.”

De 21-jarige Bergwijn kan voor Ajax interessant zijn omdat hij tot de beste aanvallers behoort van de eredivisie – inclusief mogelijkheden om door te groeien – en ook omdat hij al een link heeft met de club, terwijl de regerend kampioen misschien ook wel de nodige spelers kwijtraakt.

“Ik hoef niet per se weg bij PSV, ik hoef ook niet per se naar Ajax. Daar moet ik over nadenken, maar zolang ik niets hoor, kan ik me ook nergens druk om maken. Ik moet kijken wat het beste is voor mijn ontwikkeling,” vervolgt Bergwijn.

“Ajax heeft het goed gedaan, maar dat biedt geen garanties voor een volgend seizoen. Ik moet rustig kijken wat het beste voor mij is en tot die tijd alles openhouden,” aldus de international, die zich ook kan voorstellen dat hij volgend seizoen weer tegen Ajax voetbalt. “Als er niets op mijn pad komt waar ik me goed bij voel, blijf ik gewoon bij PSV.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >