Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Varela gaat mee naar De Lutte en langer verblijf lijkt aanstaande

Wat weten we eigenlijk over Bruno Varela? Nog altijd niet zo veel. De Portugees vierde eind vorig seizoen de feestjes mee na het veroveren van schaal plus beker, maar verder? Geen idee of hij een beetje kan keepen. Erik ten Hag lijkt echter overtuigd, want ook voor Varela start de voorbereiding.

24 juni 2019 - 14:37
varelaluttecar
Er was bij Ajax veel vrolijkheid en dan was Varela nooit ver weg. © Pro Shots

Varela kwam afgelopen winter vlak voor het sluiten van de transfermarkt naar Ajax. Er moesten snel pleisters geplakt worden omdat Kostas Lamprou enkele flaters had begaan tijdens de 4-4 tegen sc Heerenveen en toen werd de tweede doelman van Benfica uit de hoge hoed getoverd.

We hebben sindsdien op korte clipjes en foto's gezien dat Varela werkelijk waar uitstekend binnen de groep ligt, maar wat er gebeurt als hij zijn handschoenen aantrekt? Wij weten het niet! Varela keepte slechts tijdens de veelal besloten trainingen en daarop kun je iemand niet beoordelen.

Bij Jong Ajax kwam Varela ook nog niet in actie, maar met dank aan nieuwe regelgeving kan daar komend seizoen verandering in komen. Wie weet gaan we dan zien over welke kwaliteiten de 24-jarige Varela beschikt, want het heeft er alle schijn van dat hij bij Ajax blijft.

Varela reist namelijk met het eerste elftal mee naar De Lutte voor het eerste trainingskamp van de zomer, ter voorbereiding op seizoen 2019/2020. Een bericht over een nieuw contract ontbreekt nog, maar de naam van Varela prijkt op de lijst die Ajax vrijgaf.

Het lijkt er zodoende op dat Varela opnieuw de rol van tweede doelman vertolkt, achter natuurlijk de onbetwiste Andre Onana. Lamprou is inmiddels vertrokken, terwijl Kjell Scherpen nog een heel traject heeft af te leggen voordat hij serieus in beeld komt bij het eerste elftal. De negentienjarige stond vorig seizoen nog onder de lat bij FC Emmen.

Aangezien er nog een heleboel internationals ontbreken, wordt de selectie van Ajax komende week gecompleteerd met diverse jeugdspelers. Denk aan Sergiño Dest, de broertjes Timber, Boy Kemper en Brian Brobbey. Ook de nog niet vertrokken Vaclav Cerny en Dennis Jonhnsen gaan mee.

De namen van Hassane Bandé en Siem de Jong ontbreken gek genoeg op de lijst. Er zijn zo op het eerste oog twee mogelijke verklaringen: fysiek ongemak of transferperikelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >