Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Twijfelende Kristensen vergeet doelpunt in De Kuip nooit

Rasmus Kristensen kwam in januari 2018 naar Amsterdam, maar wist nooit een vaste waarde te worden in het elftal van Erik ten Hag. De Deen staat op een belangrijk kruispunt in zijn carrière.

06 juni 2019 - 11:41
kristensen-1200-kuip
Kristensen scoort in De Kuip, een persoonlijk hoogtepunt. © Pro Shots

De 21-jarige jeugdinternational liet bij zijn komst al weten dat hij zich vooral in verdedigend opzicht moest ontwikkelen en niet zo lang geleden liet hij weten dat hij daarin nog altijd flinke stappen heeft te maken. Ondertussen is dat lastig als je amper speeltijd krijgt.

Noussair Mazraoui overtuigde Erik ten Hag en maakte een spectaculaire ontwikkeling door. En toen Joël Veltman hersteld was van zijn zware blessure daalde Kristensen weer een plekje in de pikorde, al mocht hij de gewonnen bekerfinale tegen Willem II starten. Hij scoorde zelfs!

“Dat was echt gaaf,” vertelt de verdediger in een interview met Tipsbladet. “Dat was een persoonlijk hoogtepunt. Ik kreeg af en toe speeltijd. Dat ging een beetje op en neer. Ik heb hard gewerkt om een kans te krijgen en kreeg die in de finale, op zo’n groot podium. Het was gewoon geweldig voor 50.000 mensen te scoren. In een finale! Dat zal ik nooit vergeten.”

Toch vraagt Kristensen zich af of zijn toekomst in Amsterdam ligt. Als derde keus het nieuwe seizoen ingaan is niet ideaal, weet hij zelf ook. Het hangt ook van de keuzes af die Ten Hag gaat maken. Wordt Mazraoui middenvelder of blijft hij rechts achterin staan? Blijft Veltman of niet? Het worden interessante weken voor Kristensen.

“Het kan van dag tot dag veranderen. Als ik het gevoel krijg dat ik niet nodig ben, dan moet ik een andere club zoeken,” is Kristensen reëel over de stand van zaken en mogelijk ook over zijn eigen ontwikkeling, die toch achterbleef bij de rest.

Was de stap van FC Midtjylland naar Ajax niet gewoon te groot? Ook Kristensen vraagt zich dat oprecht af, maar kent geen spijt. “Het heeft mijn verwachting overtroffen. Misschien had ik onderschat dat Ajax zo’n geweldige club was en zo’n goed team had. Maar ik weet ook niet of iemand dit had zien aankomen,” doelt Kristensen op het ongekende succes.

“Het is aan anderen te beoordelen of de stap voor mij te groot is geweest. Het is niet iets waar ik aan denk. Ik denk dat elke voetballer die de kans krijgt om deel uit te maken van zo’n goed team die kans aangrijpt. Ik heb ook het gevoel dat ik een betere voetballer ben geworden bij Ajax.”

Het contract van Kristensen loopt nog tot de zomer van 2022. Hij maakte het afgelopen seizoen minuten in negentien wedstrijden. Hij kwam tweemaal in Europees verband in actie, vijfmaal in de KNVB-beker en twaalf keer in de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >