Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet goede en slechte dingen tegen Aalborg

Ajax kwam tegen het Deense Aalborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Erik ten Hag liet weten dat hij tegen de Deense opponent veel goede, maar ook veel slechte dingen had gezien.

29 juni 2019 - 16:00
TenHag2
De trainer ziet met name in de verdediging verbeterpunten. © Pro Shots

Erik ten Hag kreeg tegen Aalborg wat hij zijn spelers wilde voorschotelen: serieuze weerstand. Sterker, Ajax mocht bij rust niet mopperen met een kleine achterstand. Na rust maakte invaller Danilo de Amsterdamse gelijkmaker en oogde het spel minder slecht.

“Zij waren iets verder in de voorbereiding, denk ik. We hebben een goede week gehad, waarin ik de groep veel info heb kunnen geven. Wat betreft automatismen en afstemming was het niet altijd goed. Een aantal dingen, zoals het verdedigen, hebben we weinig aandacht gegeven deze week en dat zie je dan meteen terug. Daar werden we met name de tweede fase van de eerste helft op geklopt. We begonnen goed maar na de eerste drinkpauze werd het slordig tot slecht. We waren slecht in onze organisatie.”

Het resulteerde in meerdere kansen voor de Deense opponent, waar aanvoerder Lukas Andersen de gehele wedstrijd speelde. Dat lag niet aan de defensie alleen. “Zij maken een doelpunt en ‘Maga’ (Lisandro Magallán, red.) veroorzaakt een strafschop. Zij werden twee keer gevaarlijk na een slecht pressiemoment van ons. De afstemming was volledig zoek.”

Na de rust stond er - net als afgelopen dinsdag tegen Quick’20 - een ander centrum. Het duo Magallán/Pierie maakte plaats voor Schuurs/Botman. Los van dit duo oogde het spel elders in het team ook beter. “Voetballend zaten er goede dingen in. Qua positiespel zag ik dingen terug die ik wilde zien. Maar ook fouten. In de tweede fase van de tweede helft hadden we te weinig diepte, terwijl we wel in die ruimtes kwamen. Daarna werd het statisch, al kwam dat wellicht door de hitte.”

Al met al toonde Ten Hag zich tevreden over het eerste trainingskamp in eigen land. “We hebben kunnen werken aan onze fysiek en basisconditie. Zoals ik het nu zie, kwamen we hier met 29 man en gaan we met 29 fitte spelers weer weg. Dat is ontzettend belangrijk in een voorbereiding.”     

Aanstaande maandag stromen er nog geen Ajacieden in. Dat geldt wel voor assistent-trainer Christian Poulsen, wiens contract op 1 juli officieel ingaat. Een week later keren de internationals terug en heeft de staf nog een week voordat het tweede - besloten - trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg plaatsvindt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >