Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag was ooit streng voor Promes en zal dat weer zijn

Erik ten Hag is flink in zijn nopjes met de komst van Quincy Promes, de aanvaller met wie hij succesvol werkte bij Go Ahead Eagles. De trainer van Ajax is overtuigd van wederom een goede samenwerking met de aanvaller, van wie hij veel verwacht.

25 juni 2019 - 13:37
promes-hag-1200
Promes en Ten Hag hebben een band die altijd is gebleven. © Pro Shots

Vanuit het trainingskamp in De Lutte reageert de trainer van Ajax tegenover het clubkanaal vol lof op de beklonken transfer. “Ik denk dat het fantastisch nieuws is. Quincy is een speler die middenin zijn carrière zit, veel ervaring heeft en nog veel wil winnen.”

De komst van de aanvaller levert Ten Hag veel mogelijkheden op, zo maken we op uit de woorden van de oefenmeester. “Ik verwacht dat hij ervaring meeneemt, maar ook voetballend gezien in de eindfase beslissend is. Hij kan zowel op beide flanken als centraal uit de voeten.”

Op de vraag of Promes de man is die vooral voor de doelpunten moet zorgen, reageert Ten Hag op de wijze die je verwacht. “Ik denk dat hij er zeker toe in staat is om veel te scoren. Daar is hij ook zeker voor gehaald, maar het gaat uiteindelijk om het team. Samen moeten ze zorgen dat de doelpuntenproductie op gang komt.”

Ten Hag kent de nieuwe aanwinst van Ajax als geen ander en werkte met hem bij Go Ahead Eagles in seizoen 2012/2013. Promes was toen nog een jong talent en komt nu terug naar Nederland als een gearriveerde speler.

“Ik zag hem als trainer van Go Ahead ooit spelen bij Jong FC Twente, waar Patrick Kluivert de coach was. Quincy speelde daar op het middenveld en hij viel op. Hij was de aanvoerder en Twente werd kampioen met het Jong-elftal en Quincy was het soort speler dat ik nodig had bij de Eagles.”

De jonge Promes had andere opties, maar geloofde in Ten Hag en zal daar geen spijt van hebben gehad. Samen promoveerden ze met Kowet naar de eredivisie en daar had de kersverse Ajacied een groot aandeel in volgens zijn coach.

“Toen was hij heel erg overtuigd van zichzelf,” herinnert een glimlachende Ten Hag zich de aanvaller van toen. “Hij wilde gelijk nummer tien, zat in een rijpingsproces, maar hij maakte het wel waar. Ik was toen inderdaad streng voor hem en dat zal ik nu ook weer voor hem zijn, want de eisen zijn hoog.”

Ten Hag weet dat hij een andere Promes terugkrijgt en dat is ook precies de bedoeling. “Hij is gegroeid, volwassen geworden. Hij komt terug als man en moet bij Ajax verantwoordelijkheid nemen. Ik heb altijd een goede connectie met hem gehouden. Die band is gebleven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >