Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico ontsnapt aan tweede nederlaag op Copa América

Argentinië heeft de sportieve crisis waarin het verkeert nog niet kunnen stoppen, maar voorkwam een tweede nederlaag tijdens de Copa América. Het werd 1-1 tegen Paraguay.

20 juni 2019 - 07:38
tagliafico-1200-copa-america
Tagliafico behield zijn basisplek en zag zijn ploeg wederom ploeteren. © Pro Shots

Het chagrijn bij de ploeg klotste na de met 0-2-verloren openingswedstrijd tegen Colombia al over de plinten en dus moest er tegen Paraguay uit een ander vaatje getapt worden.
 
Dat lukte maar amper. Bondscoach Lionel Scaloni had zijn startopstelling op flink wat plekken gewijzigd. Onder anderen Sergio Agüero en Angel Di Maria vonden zichzelf terug op de reservebank en de ploeg trad aan met twee aanvallers in plaats van drie.
 
Nico Tagliafico stond wel gewoon als linksachter in de basis en deed de hele wedstrijd mee. De Ajacied zag dat zijn ploeg wederom niet goed voor de dag kwam. Het spel was bij vlagen gewoonweg apathisch en het was vooral de bal inleveren bij Lionel Messi en dan maar hopen dat er iets goeds gebeurde.
 
Paraguay had met dat strijdplan niet al te veel moeite en kwam zelfs na een kleine veertig minuten spelen op voorsprong. De schrik zat er bij Tagliafico en co goed in. De ploeg keek regelrecht de afgrond in, maar kreeg de mogelijkheid vanuit een strafschop om de stand gelijk te trekken.
 
Ivan Piris maakte ongelukkig hands binnen de zestienmeter en dus kreeg Messi een uitgelezen mogelijkheid vanaf de stip om te scoren. De aanvoerder faalde niet en dus verscheen tot veler opluchting de 1-1 op het scorebord.
 
Het lukte La Albiceleste echter niet om door te drukken. Sterker nog, tien minuten na de gelijkmaker kreeg Paraguay een enorme kans om wederom op voorsprong te komen, na weer een gegeven strafschop.
 
Nicolas Otamendi was veel te laat met zijn tackle op Derlis Gonzales en dus kon de arbitrage niks anders dan de bal weer op de stip te leggen. Gonzales nam de strafschop zelf, maar doelman Franco Armani keerde de inzet, waardoor de Argentijnen nog kans hebben op het bereiken van de volgende ronde.
 
De druk blijft er echter vol op staan bij de Argentijnen en het vertoonde spel is ronduit zwak en eigenlijk niet om aan te zien. Argentinië staat nu laatste in de groep en speelt alleen nog tegen Qatar. De achterstand op nummer twee Paraguay is met één wedstrijd te gaan slechts een punt.
 
Bekijk hier de volledige stand van zaken in groep B.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >