Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sponsordeal Ziggo groeit met Ajax mee en wordt opgewaardeerd

Groot, groter, grootst! Het kan niet op bij Ajax en dat beseft ook Ziggo. De hoofdsponsor bleek bereid het lopende sponsorcontract op te waarderen en verlengen. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met de zomer van 2022 en kan met nog eens twee jaar worden uitgebreid.

24 juni 2019 - 16:43
ziggo-verlengt-1200
Ziggo prijkt tot en met 30 juni 2022 op de shirts van Ajax. © Ajax Images

Ziggo prijkt al dik vier seizoenen op het shirt van Ajax en eindelijk werden er met met de nieuwe sponsor aan boord prijzen gewonnen. De Ajacieden werden voor de 34ste keer kampioen wonnen ook weer eens de KNVB-beker. Tel de Europese campagne hierbij op en er is sprake van gouden tijden!

Je mag je gelukkig prijzen als je op dit moment bij Ajax hoort en Ziggo telt zijn zegeningen. Wie weet wat er nog in het verschiet ligt! Het was daarom snel besloten om het huidige sponsorcontract te verlengen en de toch al niet geringe bijdrage van zo'n 8 miljoen euro per jaar verder op te hogen.

Een exact bedrag kennen we niet. Zou het de dubbele cijfers aantikken? We kunnen wel vrij zeker stellen dat PSV en Feyenoord jaloers zijn op de bijdrage die Ajax van zijn hoofdsponsor krijgt. Die bijdrage komt ongeveer neer op wat PSV en Feyenoord samen ontvangen van hun hoofdsponsor.

We weten dus zeker dat de bijdrage van 8 miljoen euro per jaar wordt opgehoogd en dan hebben we het nog niet eens over de bonussen bij goede prestaties. Wat hier sowieso los van staat zijn de aparte afspraken met ABN Amro, dat zich aan De Toekomst heeft verbonden.

De merknaam Ziggo blijft ook de komende drie seizoenen zichtbaar op het rood-wit van Ajax en als de samenwerking net zo succesvol blijft verlopen als dit seizoen – met hopelijk een nog vollere prijzenkast – kan het niet anders of de optie tot verlenging richting 2024 wordt ook nog eens gelicht.

“We zijn Ziggo erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en de manier waarop zij als hoofdsponsor invulling geven aan onze samenwerking,” aldus Edwin van der Sar. “Ziggo zal ook komend seizoen meerdere activiteiten en acties organiseren voor onze fans.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >