Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arisz maakt vertrek bij Ajax bekend

Operationeel directeur Rutger Arisz heeft besloten per 1 juli 2019 bij Ajax te vertrekken, zo maakt Ajax maandagochtend via een persbericht bekend. Dit heeft hij de Raad van Commissarissen laten weten. De RvC heeft na goed overleg hiermee ingestemd. Arisz was sinds december 2016 in dienst van Ajax.

03 juni 2019 - 10:21
arisz-1200
Arisz gaat Ajax verlaten. © Pro Shots

Leen Meijaard, voorzitter van de RvC laat weten: “De heer Arisz heeft sinds zijn aanstelling meerdere complexe dossiers aangevat en resultaat geboekt. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan afdelingen die ondersteunend zijn aan voetbal. Daar zijn wij hem dankbaar voor. Zijn werkzaamheden worden, in elk geval voorlopig, verdeeld onder de overige vier directieleden. Wij wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

Uiteraard staat in de persverklaring van Ajax eveneens een quote van Arisz zelf: “Mijn vertrek bij Ajax komt op een moment dat het goed gaat met onze club. De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd."

"De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste.“

In november 2017 spraken we als Ajax Life uitgebreid met Arisz. Hij liet destijds weten dat hij de online kaartverkoop wilde verbeteren en dat dit hoog op zijn lijstje stond. "We zijn niet tevreden over de huidige werking van het hele ticketingproces," sprak hij toen. "Wij hebben bij Ajax allerlei smaken. Seizoenkaarthouders, certificaathouders, verschillende clubcardhouders, EU-kaarten, EU-plus-kaarten. En we willen ook de no-shows beperken om zo het stadion voller te krijgen."

Dat laatste is echter nog altijd een punt van verbetering, want zelfs in het afgelopen successeizoen waren er regelmatig lege plekken te zien in de Johan Cruijff Arena. Als we teruglezen, dan concluderen we dat Arisz had gehoopt grotere stappen te zetten in dit proces. "Ik heb op een luchthaven gewerkt. Daar zijn veel ingewikkelde processen. Kaartverkoop is voor Ajax het belangrijkste proces. Dat moet je strak organiseren. Dat geeft rust. Je gaat efficiënter werken en daarmee realiseren we weer een kostenbesparing. Dat geld kunnen we dan weer in spelers investeren."

Toch is de veelbesproken kaartenmarkt er nog altijd niet, al zijn er wel ontwikkelingen. Dat maken we op uit ons laatste interview met de eveneens afscheid nemende financieel directeur Jeroen Slop, waarin we hem vroegen naar de stand van zaken. “We hebben inmiddels een pilot laten lopen, en het lijkt me de bedoeling deze voor komend seizoen verder uit te breiden,” aldus Slop in de laatste uitgave van de krant Ajax Life. Hij voegt hier aan toe dat we geen wonderen mogen verwachten van een kaartenmarkt.

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >