Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars overtuigd van uitstekend huwelijk tussen Ajax en Promes

Ajax heeft met Quincy Promes een aanvaller gehaald die op meerdere posities voorin uit de voeten kan en mensen blij wil maken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is ervan overtuigd dat precies dat wel gaat lukken.

25 juni 2019 - 10:30
overmars-promes-1200
Overmars vind het binnenhalen van Promes niet zo verrassend. © Ajax Images

Mogelijk is de komst van Promes een verrassing voor sommige supporters, maar voor Overmars is het allemaal tamelijk logisch, zo lijkt het als we hem een stukje toelichting horen geven bij het clubkanaal.

“Ik denk dat het op zich niet heel verrassend is,” stelt Overmars droogjes in reactie op de miljoenendeal. “Het is een Nederlandse speler, hij heeft de juiste leeftijd (27), is in de kracht van zijn leven, is een vaste waarde in Oranje en is een Amsterdammer. Dat laatste is ook altijd prettig.”

Overmars geeft uitleg met een grote glimlach rond de lippen. De tevredenheid is zichtbaar en dat is best te begrijpen. “Wij hebben veel vertrouwen in Quincy, omdat het een speler is met veel beweging, power en dynamiek. En hij kan goals maken en ik ben ervan overtuigd dat hij dat hier ook gaat doen.”

Promes zelf lijkt de woorden van Overmars te onderschrijven en dat bleek zeker toen hij werd gefeliciteerd. “Ja, jullie ook,” klonk het met veel branie uit de mond van de nieuwe Ajaxaanvaller. “Ik ben hier weggegaan als jongen en kom terug als man. Ik wil mensen blij maken met mijn spel en kan de vechtlust brengen die nodig is.”

Het zal Overmars als muziek in de oren klinken. Vechtlust zal nodig zijn, want iedereen moet zijn plekje verdienen, zo stelt de directeur. “Als je kijkt wie er bij ons voorin spelen, dan is er wel wat concurrentie natuurlijk. Maar dat is goed!”

De vraag is of er nog meer concurrentie bijkomt, want volgens diverse berichten zou Ajax zich ook nog concreet in Eindhoven melden voor Steven Bergwijn. Aan de andere kant is het moeilijk voor te stellen dat iemand als Hakim Ziyech in Amsterdam blijft.

Promes is in elk geval binnen en Overmars kent geen twijfels. “Ik denk dat Quincy uistekend past bij hoe wij spelen. Bij Sevilla moest hij in een andere rol spelen, dat is hier anders. Dat zag je ook bij Tadic. Bij Southampton maakte hij vier goals in één seizoen en hier in alle competities bij elkaar maakte hij er bijna 35 tot 40.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >