Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana's Kameroen beleeft winnende start tijdens Afrika Cup

In navolging van Marokko is ook het Kameroen van Andre Onana de Afrika Cup gestart met een overwinning. En net als bij Marokko was het een tijdje wachten op de doelpunten. Maar toen die eenmaal vielen, kon de doelman van Ajax ook goed juichen. Kameroen was met 2-0 te sterk voor Guinee-Bissau.

26 juni 2019 - 01:11
onanawintmetkamcar
Ook deze paarse outfit staat Onana werkelijk prima! © Pro Shots

Het zijn turbulente tijden voor Kameroen, dat met de overwinning in groep F hopelijk wat zorgen van zich af speelde. Al blijft het natuurlijk de vraag of premies nu wel worden uitgekeerd en komt Joel Tagueu voorlopig niet in actie omdat er vlak voor het eerste groepsduel een hartafwijking werd geconstateerd.

Het was dus fijn dat het bij de 'Ontembare Leeuwen' weer eens over voetbal ging, maar de ploeg van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, titelhouder bovendien, moest een flinke portie geduld opbrengen. Pas in de 69ste minuut opende Yaya Banana uit een corner de score. Drie minuten later vond ook Stephane Bahoken het net.

Dankzij die treffers hoefde Kameroen niet langer zenuwachtig te zijn en voldeed het aan zijn plicht. Het zou eigenlijk geen moment in de problemen mogen komen tegen het nietige Guinee-Bissau, dat zijn kans op kwalificatie greep nu de Afrika Cup werd uitgebreid naar 24 deelnemers. Een derde plaats in de groep kan dus al genoeg zijn om door te stoten.

De Kameroeners liggen direct goed op schema, want de wedstrijd tussen Ghana en Benin eindigde in een gelijkspel (2-2). Het avontuur in gastland Egypte krijgt zaterdag een vervolg via een ontmoeting met Ghana, waarin het devies ten eerste luidt om niet te verliezen.

Maar eerst is het woord wat betreft Ajacieden op de Afrika Cup aan Marokko. Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech spelen vrijdag tegen het altijd sterke Ivoorkust, dat er ook in slaagde om zijn openingsduel te winnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >