Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Officieel: Promes komt met stip binnen op lijstje duurste aankopen Ajax

Het is rond, het is officieel en de handtekeningen zijn gezet: Quincy Promes is speler van Ajax! De buitenspeler komt over van Sevilla en kost de regerend kampioen de lieve som van maximaal 17,2 miljoen euro. Als Promes de afgesproken bonussen vrijspeelt, wordt hij de op één na duurste aankoop ooit.

24 juni 2019 - 20:18
hoipromescar
Daar is-ie dan! Promes is vanaf nu speler van Ajax! © Pro Shots

De precieze notering van Promes op het lijstje duurste aankopen ooit is iets voor later, maar hij komt wel met stip binnen. De stijger van de week, zullen we maar zeggen. Ajax legt in eerste instantie 15,7 miljoen euro neer en als Promes het goed doet, kan dit verder oplopen.

Ajax spreekt zijn bonussen altijd zo af dat die vrijwel zeker worden uitgekeerd en we kunnen ons eerlijk gezegd niet voorstellen dat Sevilla zo dom is om dat niet te doen. Reken dus maar op een uiteindelijke transfersom van 17,2 miljoen euro.

Daley Blind blijft met een zak geld van maximaal 21 miljoen euro de duurste speler die Ajax kocht, maar die investering werd dubbel en dwars terug verdiend. Ook het prijskaartje van 12 miljoen euro van David Neres en de 11,4 miljoen euro die Dusan Tadic kostte, bleken het meer dan waard. 

Van de duurste aankopen was alleen de 16,25 miljoen euro voor Miralem Sulejmani duur betaald, maar dat was in andere tijden. Er wordt tegenwoordig iets beter en gerichter door Ajax gescout en daardoor wordt ook de categorie buitenkansjes sneller buitengesloten. 

Hopelijk kunnen we al na de eerste van vijf contractjaren concluderen dat de aankoop van de 27-jarige Promes, die eveneens in het verleden deel uitmaakte van de jeugdopleiding, het waard was. Hij werd als jochie echter weggestuurd, waarover later meer, maar via een omweg langs Go Ahead Eagles, FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla bereikt Promes nu alsnog de Johan Cruijff Arena.

Erik ten Hag zette hem bij 'Kowet' op het juiste spoor en de twee worden nu herenigd. Laten we hopen dat de samenwerking net zo succesvol verloopt als in Deventer. Op naar doelpunten, assists en prijzen, welkom Quincy!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >