Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nu al crisis bij Tagliafico en Argentinië op Copa América

Nico Tagliafico is net als David Neres actief op de Copa América, maar we vragen ons af hoe de sfeer is... Argentinië verloor zijn eerste wedstrijd dit weekeinde namelijk kansloos met 2-0 van Colombia...

17 juni 2019 - 10:44
argentinie-colombia-1200
Tagliafico en co waren kansloos tegen Colombia... © Pro Shots

Slechter aan een toernooi beginnen kan bijna niet, dus het chagrijn klotst alweer over de plinten bij de Zuid-Amerikanen. De Argentijnen, met Tagliafico in de startopstelling, konden geen moment imponeren in de Arena Fonte Nova en vonden geen gaatjes in de defensie van Colombia, met oud-Ajacied Davinson Sánchez als slot op de deur.

Argentinië zit onder interim-coach Lionel Scaloni in een renovatieproces, na het volledig mislukte WK van vorig jaar. Of dit proces gestalte gaat krijgen tijdens deze 46ste editie van de Copa América is nog maar zeer de vraag. Het spel van 'La Albiceleste' bood in elk geval weinig reden om te denken dat de boel snel op de rit is. De manier waarop de ploeg afdroop was veelzeggend. Hangende koppies en alles, wetend dat de hoon van de natie hevig zal zijn.

Colombia zal hebben opgekeken hoezeer het partij kon bieden. Sterker nog, de ploeg was simpelweg een stuk sterker. Roger Martinez liet Lionel Messi en co twintig minuten voor tijd flink schrikken met een daverende en rake uithaal. De openingstreffer van de Colombianen was echter dik verdiend. In de slotfase verdubbelde Colombia de score. Spits Duvan Aapata werkte van dichtbij hard en hoog binnen.

Het mag duidelijk zijn dat de ploeg van Tagliafico, die negentig minuten op het veld stond, geen fouten meer mag maken, wil het niet al heel vroeg afscheid nemen van het toernooi. Hoe dan ook, na slechts een enkel duel is het alweer crisis. Natuurlijk is uitschakeling nog geen feit en zelfs plek drie kan voldoende zijn, maar de ploeg kan zich geen misstap meer veroorloven en de druk staat er werkelijk vol op.

Argentinië treft in groep B nog Paraguay en Qatar. Bekijk hier de actuele stand van zaken in de groep van de Argentijnen. Werp ook gelijk even een blik op groep A om te zien dat het Neres vooralsnog beter vergaat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >