Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres ziet vanaf de bank hoe Brazilië halve finale Copa bereikt

Brazilië heeft zich donderdagnacht ten koste van Paraguay geplaatst voor de halve finales van de Copa América. David Neres zag vanaf de bank hoe zijn teamgenoten op een doelpuntloos gelijkspel bleven steken, maar na strafschoppen toch wonnen.

28 juni 2019 - 10:38
Neres800
Hopelijk zien we Neres de volgende wedstrijd niet op de bank, maar op het veld! © Pro Shots

Brazilië wil niets liever dan in eigen land de Copa winnen, maar die droom had in Arena do Grêmio zomaar uiteen kunnen spatten. Bij ‘De Goddelijke Kanaries’ ontbrak voormalig Ajaxtarget Richarlison. De aanvaller is geveld door de bof en zien we waarschijnlijk niet meer terug op het toernooi. Ondanks zijn afwezigheid, moest Neres toekijken vanaf de bank.

De Braziliaan zal niet blij zijn geweest met wat hij daar zag. De Seleção had moeite met het defensieve spel van Paraguay en wist de gecreëerde kansen niet te verzilveren. Halverwege de wedstrijd ging Roberto Firmino er ineens vandoor, maar hij werd neergehaald door Fabian Balbuena. De Paraguyaanse verdediger mocht vervolgens met een rode kaart op zak vroegtijdig gaan douchen.

Ook met een man meer lukte het Brazilië niet om de defensieve muur van de bezoekers te doorbreken. Paraguay hield goed stand en sleepte er zonder tussenkomst van een verlenging zelfs een strafschoppenserie uit.

Aan Braziliaanse zijde was Firmino de enige de pingel niet benutte. Gustavo Gomez en Delis González miste daarentegen beiden oog in oog met Alisson Becker. Zo werd het Gabriel Jesus die mocht aanleggen voor de beslissende penalty. De speler van Manchester City bleef kalm en schoot zijn ploeg daarmee naar de halve finales van de Copa América.

Nico Tagliafico mag vrijdagavond met Argentinië zijn ploeggenoot Neres proberen te vergezellen in de halve finales. Er wordt tegen Venezuele om 21.00 uur afgetrapt en de wedstrijd is te zien op Fox Sports 4 en 5. Verder vechten Colombia en Chili en Uruguay en Peru zaterdag om een ticket naar de volgende ronde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >