Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres en Brazilië zien VAR 'hattrick' maken op Copa América

David Neres beleefde een tamelijk bijzonder avondje Copa América met Brazilië. De 'Goddelijke Kanaries' zagen maar liefst drie treffers afgekeurd worden tegen Venezuela. Mede hierdoor bleef het gastland in de tweede groepswedstrijd steken op 0-0.

19 juni 2019 - 07:56
neres-brazilie-1200
Neres mocht wederom aan de start beginnen. © Pro Shots

De avond begon mooi voor Neres, want net als tijdens de openingswedstrijd tegen Bolivia (3-0-zege) had bondscoach Tite een basisplek voor de Ajacied bedacht. In de eerste helft was het Brazilië dat aanviel en Venezuela dat in de achteruit werd gedwongen. Neres was in die fase nog dichtbij een treffer, maar hij schoot de bal niet tussen de palen.

Toch vonden Neres en co het net. Driemaal zelfs. Maar de arbitrage was wakker. Alle drie de treffers werden tot grote frustratie van de Brazilianen afgekeurd en dus bleef het 0-0.

Champions League-winnaar Roberto Firmino zag zijn treffer afgekeurd worden omdat hij bij het scoren een overtreding beging op Mikel Villanueva en na een uur werd ook een treffer van invaller Gabriel Jesus geannuleerd. Het feestje werd al gevierd, maar de VAR deed van zich spreken. Er werd in aanloop naar de treffer buitenspel geconstateerd en dus moest de ploeg weer opnieuw beginnen.

Neres werd na 72 minuten naar de kant gehaald en zag hoe in de slotfase treffer nummer drie van tafel werd geschoven. Philippe Coutinho dacht even de held van de avond te zijn, maar wederom was de VAR bij de pinken. Beelden werden teruggekeken en daarbij werd opgemerkt dat Firmino de bal kort voor het doelpunt met de hand had beroerd. 

Kortom: de Brazilianen zullen met een raar gevoel het laatste fluitsignaal hebben begroet. Drie keer scoren en ze alle drie geannuleerd zien worden is welhaast een unicum. Na twee duels staat de Seleção in groep A gelijk met Peru, de laatste opponent in de groep. Beide landen sprokkelden vier punten bijeen. Bekijk hier de volledige stand van zaken. 

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >