Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kwartet Ajacieden verliest Nations League-finale van Portugal

Jammer! Het is het Nederlands elftal zondagavond niet gelukt om beslag te leggen op een grote en glimmende Nations League-trofee. Oranje - met Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong in de basis - verloor de finale met 1-0 van Portugal.

09 juni 2019 - 22:34
de-ligt-en-Goncalo-Guedes-1200
De Ligt in duel met doelpuntenmaker Guedes. © Pro Shots

In de eerste helft golfde het spel nog aardig op en neer, zonder dat beide ploegen tot echt grote kansen kwamen in het Estádio do Dragão. De Portugezen waren met name vlak voor rust wel stukken dreigender, maar de Oranjedefensie hield de gelederen gesloten en Jasper Cillessen greep waar nodig kordaat in.
 
Na rust was Portugal wederom dwingender in zijn aanvallende spel. Oranje probeerde in offensief opzicht wel potten te breken, maar echt lukken wilde het allemaal niet. Ronald Koeman greep in en bracht na een uur spelen Donny van de Beek binnen de lijnen, waardoor er plots een kwartet Ajacieden op het veld stond.

Van de Beek had echter nog geen drie stappen gezet - laat staan een bal van dichtbij gezien - of de Portugezen openden de score via een vlammend schot van Goncalo Guedes. Cillessen kreeg er nog een handje tegen, maar het schot vanaf randje zestienmeter was te hard om te keren. Oranje wilde daarna nog wel via een slotoffensief, maar er werd niet meer gescoord.
 
Ondanks de nederlaag kun je gerust stellen dat Nederland een mooie groei doormaakte in de Nations League, want het elftal van Koeman liet bij vlagen zien hoeveel potentie er in het elftal schuilgaat. Je kunt zelfs spreken over een wederopstanding, al zou een tastbare trofee dat echt gestalte hebben gegeven.
 
Winst van de Nations League zou Oranje overigens niet automatisch aan een ticket voor het EK 2020 hebben geholpen. Dat moet de ploeg van Koeman gewoon klaar zien te spelen via de Europese kwalificatieronde.
 
Met de groepswinst in de Nations League eerder dit jaar, verzekerde Oranje zich echter al wél van een mogelijke alternatieve route richting EK, mocht Nederland rechtstreekse kwalificatie mislopen. Dan kan de ploeg zich alsnog via play-offs proberen te plaatsen voor het EK.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >