Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

KPN test met 5G voor sneller betalen in Johan Cruijff Arena

We zijn net gewend aan mobiel internet met een snelheid van 4G. Maar de techniek staat natuurlijk niet stil en dus komt 5G alweer om de hoek kijken. Een van de eerste plekken waar dit in Nederland gaat gebeuren, is de Johan Cruijff Arena.

21 juni 2019 - 14:12
arena-12001
Korter in de rij staan voor een hapje of drankje is een goed idee! © De Brouwer

De JC Arena werd april vorig jaar al omgedoopt tot een zogeheten proeftuin. KPN trok daarbij de kar en plaatste in de buurt van het stadion antennes die geschikt zijn voor ontvangst van 5G.

“4G verbindt mensen, 5G verbindt de samenleving,” zo lazen we in het toenmalige persbericht. Anders gezegd: er komt in de toekomst een nog sneller netwerk voor bezoekers. En wellicht zijn er minder kabels nodig omdat de snelheid die draadloos wordt gegenereerd stukje bij beetje ongekende snelheden benadert.

Inmiddels kunnen we weer iets meer vertellen over de vorderingen, want het stadion laat weten dat er vorig weekeinde flink getest. Zo zijn er door de JC Arena en KPN succesvolle 5G-testen gedaan rond het betalingsverkeer met mobiele pinapparaten en dat is positief voor bezoekers.

Het is namelijk de bedoeling en de verwachting dat door de inzet van 5G de afhandelingen van betalingen sneller gaan. Het gevolg daarvan is dat je als het goed is minder lang in de rij staat voor je hamburger, biertje of colaatje.

Het stadion stelt zelf: “Voor de Johan Cruijff Arena is het van groot belang dat de verbinding voor het afhandelen van pinbetalingen stabiel en betrouwbaar is. Sinds enige tijd is de Arena een pin/card only stadion en dat vraagt om een uiterst betrouwbaar netwerk om alle betalingen snel, betrouwbaar en veilig af te handelen voor stadionbezoekers.”

De uitrol van 5G is voor veel supporters goed nieuws, want we streamen met z’n allen wat af. We maken rondom wedstrijden en evenementen zo veel foto’s en video’s die we allemaal willen delen. Alleen daarom al is er meer brandbreedte nodig voor al het digitale dataverkeer.

Het is voor de JC Arena en KPN reden genoeg om nog flink door te testen met 5G-technologie, om zo te zorgen dat er dat het stadion straks is voorzien van het allerbeste netwerk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >