Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huh...? PSV is tegen 'juiste' prijs toch bereid Bergwijn aan Ajax te verkopen

Weet je nog dat Steven Bergwijn voor geen geld te koop was? Weet je nog dat PSV nooit niet een speler aan Ajax zou verkopen? Haha, nou... Dat blijkt een maandje na het eerste bericht toch iets anders te liggen.

18 juni 2019 - 19:09
bommelbergwijncar
Onbespreekbaar! Forget it! Gaat niet gebeuren. Of toch wel? © Pro Shots

Ajax had de kampioensschaal nog niet uitgereikt gekregen of via De Telegraaf sijpelde een bericht naar buiten waarin het management van Bergwijn bevestigde dat er interesse was in Amsterdam. PSV reageerde als door een adder gebeten en er klonken grote woorden vanuit Eindhoven.

Ajax moest maar lekker een deurtje verder gaan kijken, talenten van PSV worden niet aan Ajax verkocht en meer van zulks. Niet voor 20 miljoen euro, niet voor 30 miljoen euro en zelfs niet voor het dubbele. Nu niet, morgen niet, nooit niet. Onbespreekbaar! Forget it!

Of is er toch wel degelijk een openingetje? Het lijkt er wel op, want er klinken rondom de eerste training van PSV voor seizoen 2019/2020 heel andere woorden uit de mond van de trainer. Van Bommel sluit ineens helemaal niets meer uit, zolang er maar een grote zak geld tegenover staat.

“Nou, kijk... We willen Bergwijn niet aan Ajax verkopen. Maar als Ajax komt en ze betalen de juiste prijs zal hij ongetwijfeld vertrekken. Of ik dat een logische stap vind? Als Ajax een goede prijs betaalt,” zijn de letterlijke woorden van Van Bommel in de microfoon van Voetbalprimeur.

Mooi hè, hoe dat allemaal gaat. Wat een maandje geleden nog 'onbespreekbaar was' en 'nooit ging gebeuren', blijkt nu toch mogelijk. Overigens is het nog wel eventjes de vraag wat de 'juiste prijs' precies is, want PSV is vast niet van plan om Bergwijn voor een appel en een ei te laten gaan.

Overigens wordt er op dit moment harder getrokken aan de basisspelers van PSV dan die van Ajax, zo lijkt het. Daniel Schwaab is al vertrokken, Angelino maakt zich op voor een terugkeer naar Manchester City en Denzel Dumfries en Gastón Pereiro worden gelinkt aan de Premier League.

Bij Ajax is het wat dat betreft een stuk stiller, maar de storm kan morgen of overmorgen natuurlijk best in alle hevigheid losbarsten. Misschien is daar zelfs wel het wachten op, want er zijn geen nieuwe ontwikkelingen rond Bergwijn te melden. Er sluimert interesse en dat is het.

Maar zodra er bij Ajax iemand vertrekt, zeker als het een voorhoedespeler betreft, kan er wel eens snel een belletje richting Philips Stadion worden gepleegd. En anders moet Donny van de Beek maar weer een balletje opgooien. Tot die tijd is een bericht als dit al heerlijk om te maken.

Wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >