We moeten het deze dagen doen zonder ons aller Ajax, maar er komen her en der nog altijd Ajacieden in actie. Zo ook Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech. Het duo verloor met hun Marokko nipt een oefenduel met Gambia.

13 juni 2019 - 09:49
ziyech-marokko-1200
Ziyech stond aan de aftrap en speelde een helft. © Pro Shots

De Leeuwen van de Atlas bereiden zich voor op de Afrika Cup en dus is het fijn om in aanloop naar het toernooi nog een beetje te sparren met andere landen. Gambia is een van die landen en het versloeg Marokko met de kleinste cijfers: 1-0.

Ziyech en Mazraoui stonden vanaf de aftrap in het veld, maar werden aan het begin van de tweede helft gewisseld. Dat gold overigens voor alle basisspelers, dus er was sprake van een ware tombola, waarbij zo veel mogelijk spelers konden laten zien wat ze in hun mars hadden. Dat doet een wedstrijd doorgaans weinig goeds, maar de eindstand stond al voor rust op het scorebord.

Musa Barrow was na een klein half uur spelen de enige speler die een doelpunt wist te produceren, al werd het nog even spannend. Diep in blessuretijd zagen de gewisselde Ajacieden hoe ploeggenoot Faycal Fair een strafschop miste, waardoor een gelijkspel aan de neus van Marokko voorbijging.

De Afrika Cup begint overigens op vrijdag 21 juni. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelt zondag het laatste oefenduel richting dat toernooi en dan is Zambia de opponent. De eerste wedstrijd in de Afrika Cup spelen Ziyech en Mazraoui op zondag 23 juni tegen Namibië.

Verder treffen de Marokkanen Ivoorkust en Zuid-Afrika in de groepsfase.