Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Feyenoord wil géén uitsupporters bij klassieker

Feyenoord wilde afgelopen seizoen, met als reden een kosten-batenanalyse, geen uitsupporters bij de klassieker in De Kuip. Er werden in februari 2019 opnieuw gesprekken geopend tussen beide clubs, supportersverenigingen en afvaardigingen van gemeenten en politie. Doel: wél uitsupporters bij de klassiekers.

04 juni 2019 - 13:51
klassiekerzonderuitfanscar
Ook volgend seizoen alleen bij een mogelijke bekerfinale Ajacieden in De Kuip... © Pro Shots

Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat Feyenoord eigenlijk niet zat te wachten op het toelaten van uitsupporters. Desondanks hebben de gesprekken geleid tot een gezamenlijk plan van aanpak. Alle seinen leken dan ook op groen te staan voor het toelaten van uitsupporters bij de klassieker.

De recente incidenten bij onderlinge duels tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 op zowel Varkenoord in Rotterdam als recenter op sportpark De Toekomst en de wedstrijd tussen Swift en de amateurs van SC Feyenoord waren echter aanleiding voor Feyenoord om de stekker uit het plan te trekken. De club wil in ieder geval komend seizoen – maar mogelijk langer – geen uitsupporters toelaten bij wedstrijden tussen beide clubs.

De recente incidenten zijn voor Feyenoord blijkbaar reden om alle goede plannen te laten vallen. Bij ons overheerste het idee dat er vanuit Feyenoord, mede door de gesprekken, steeds meer draagvlak kwam, ook gesteund door het ondertekenen van het plan van aanpak.

Wij betreuren uiteraard alle incidenten, maar wij als Supportersvereniging Ajax zijn voor wedstrijden met uitsupporters. Dat geldt voor alle duels in het betaalde voetbal.

Wij zullen dat dan ook blijven bepleiten en balen van de reflex waarin de directie Feyenoord, zonder verder overleg, nu schiet. Geweld op of rondom een sportveld is in geen enkel geval goed te praten. Maar voor het organiseren van een wedstrijd in het betaald voetbal geldt een heel ander pakket aan maatregelen. Dat deze maatregelen aan de kant worden geschoven en daardoor de welwillende supporters worden bestraft, valt wat ons betreft niet goed te praten.

De afgelopen jaren hebben wij ons ingezet voor uitsupporters bij de klassieker. Dat blijven wij ook de komende tijd doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >