Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ekkelenkamp dankzij 'Ronaldo-gooi' op shortlist Golden Boy Award

Matthijs de Ligt is in de race om zichzelf op te volgen als winnaar van de Golden Boy Award, maar de nominatie van een andere Ajacied is wellicht opvallender. Het gaat om Jurgen Ekkelenkamp, die nog niet veel speeltijd kreeg. In die luttele minuten werkte hij echter wel Cristiano Ronaldo tegen de grond.

17 juni 2019 - 11:14
ekkelenkampgoldcar
Ekkelenkamp kreeg vrij veel speeltijd in de Champions League. © Pro Shots

We weten allemaal wat er is gebeurd: Ekkelenkamp mocht invallen tijden de slotfase van het heenduel met Juventus, die Ajax met 1-1 zou afsluiten, en de middenvelder zorgde voor een wonderlijk moment door een late counter van Juve op bijzondere wijze onschadelijk te maken.

Ekkelenkamp aarzelde geen moment toen het gevaarlijk dreigde te worden en werkte snel Ronaldo tegen de grond. Het leverde hem de bijnaam 'Ronaldo-gooier' op en of Ekkelenkamp nu wel of niet definitief doorbreekt, we zullen er altijd met een glimlach aan terugdenken. Al is het maar omdat Ajax het in de return heerlijk afmaakte en de halve finales bereikte.

De negentienjarige Ekkelenkamp kwam tegen het einde van seizoen 2017/2018 al enkele keren in actie en kwam verspreid over drie optredens tot negentig minuten speeltijd onderweg naar de dubbel van afgelopen seizoen.

Dit was blijkbaar genoeg voor de Italiaanse krant Tuttosport om Ekkelenkamp te nomineren voor de Golden Boy Award. Het gaat in eerste instantie om een lijst van honderd talenten onder de 21 jaar die in Europa actief zijn. Ook Victor Jensen is in de race. Wie? Jensen. De Deen (ook negentien jaar oud) speelt vaak bij Jong Ajax. We komen ook Justin Kluivert weer tegen op het lijstje.

Het is nog nooit iemand gelukt om de Golden Boy Award tot twee keer toe te winnen. De Ligt kan dus weer eens voor een unicum zorgen, al duurt het nog een tijdje voordat we weten of hij hierin slaagt. Eerst volgt de publieksronde, daarna is het laatste woord aan de vakjury.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >