Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie zaken die ons opvielen bij de oefenpot Ajax – Aalborg

Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte afgesloten met een gelijkspel. Op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 tegen het Deense Aalborg BK. Danilo Pereira was de enige die scoorde aan Ajaxzijde.

29 juni 2019 - 13:57
DeWit
De Wit was de enige basisspeler die ook na rust op het veld mocht blijven staan. © Pro Shots

Oude bekende Andersen laat zich zien
Lucas Andersen kwam in 2012 van Aalborg over naar Ajax en werd gelijk bestempeld als een groot talent. Het is de Deen echter nooit gelukt om echt door te breken in het eerste elftal. Na tussenstops bij Willem II en het Zwitserse Grashopper Club Zürich, streek hij wederom neer in Aalborg.

De Ajaxdefensie, met Kik Pierie en Lisandro Magallán in het centrum, had het lastig met Andersen. De middenvelder was dan ook betrokken bij de openingstreffer van Aalborg. Na aardig voorbereidend werk van de Deen, wist Kasper Kusk de bal strak voor te geven. Bruno Varela probeerde de inzet nog wel weg te werken, maar kon niet voorkomen dat oud-eredivisionist Tom van Weert hem met een lage schuiver passeerde.

Andersen had enkele minuten later zelf eigenlijk ook moeten scoren. Ajax stond even helemaal niet op te letten en zo ontstond er een flinke overtalsituatie voor de bezoekers. Andersen kapte Varela uit, maar krulde de bal vervolgens naast een vrijwel leeg doel.

Magallán heeft het lastig
We kunnen wel stellen dat Magallán niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Ajax speelde. De verdediger oogde bij vlagen vrij onzeker. De samenwerking met Pierie, die ook geen geweldige pot voetbalde, verliep dan ook niet vlekkeloos.

Zo ging Magallán in de fout nadat Andersen hem uitspeelde. De Argentijn tikte de Deen vervolgens op zijn enkels en dus ging de bal op de stip. De bezoekers wisten echter niet te profiteren van het buitenkansje, want Van Weert joeg de bal hard over.

Vlak voor rust ging Magallán wederom in de fout. Na knullig balverlies van de verdediger kreeg Kusk de kans om Ajax met een grotere achterstand de kleedkamer in te sturen, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut.

Jonkies mogen zich bewijzen in de tweede helft
In de tweede helft voerde Erik ten Hag, net als in de oefenpot tegen Quick ’20, flink wat wijzigingen door. Dani de Wit was de enige basisspeler die ook na rust op het veld mocht blijven staan. De middenvelder werd pas na een uur gewisseld en moest plaats maken voor Jong-Ajacied Jasper ter Heide. De overige tien plekken werden eveneens ingevuld door piepjonge spelers.

De jonkies, aangevoerd door Perr Schuurs, kregen de kans om zich te bewijzen. Zo maakte aankoop Kjell Scherpen zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. De doelman had echter vrij weinig te doen en kon zich dus niet echt in de kijker spelen. Scherpen maakte nog wel een klein foutje. De goalie speelde zomaar een tegenstander in, maar kwam gelukkig met de schrik vrij.

De andere invalkrachten oogden daarentegen wat frisser en lieten zich gelijk zien. Lassina Traoré stuurde Danilo weg en de Braziliaan schoot zijn ploeg vervolgens eenvoudig op gelijke hoogte. Daarmee werd ook gelijk de eindstand bepaald: 1-1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >