Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg tankt vertrouwen met twee treffers voor Denemarken

Na David Neres heeft ook Kasper Dolberg het net voor zijn thuisland gevonden. Tweemaal zelfs! De spits mocht in de basis beginnen en was op dreef tijdens het EK-kwalificatieduel met Georgië. De Denen boekten een eclatante 5-1-zege.

11 juni 2019 - 08:15
dolberg-12002
Dolberg mocht met Eriksen in de basis beginnen en liet zijn voeten spreken! © Pro Shots

Al na een klein kwartier was het raak voor de Ajacied. In Kopenhagen tikte de aanvaller van dichtbij raak, na een doorgekopte hoekschop die door Christian Eriksen werd getrapt.

Dolberg was na ruim een uur spelen vanuit een scrimmage opnieuw haantje de voorste en werkte zo zijn tweede treffer binnen. Met de ruime zege doet Denemarken goede zaken. Het staat nu met vijf punten uit drie duels tweede in groep D.

Het waren overigens de allereerste interlandgoals voor Dolberg voor eigen publiek, want eerder scoorde hij alleen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan. Een fijne opsteker!

Het liet de aanvaller, die bij Ajax een toch wat wisselvallig seizoen draaide en ietwat met zijn ziel onder de arm liep, niet onbewogen.

“Het is de eerste keer dat ik hier scoor. Dat betekent veel voor mij. Het was belangrijk dat ik het goed zou doen, zodat ik iets meer van mijn vakantie zou kunnen genieten,” aldus Dolberg tegenover Channel 5.

Zijn prestaties bij Ajax kwamen een aantal dagen eerder al ter sprake in Deense media. “Het moet beter, ik weet ook dat ik het kan,” stelde Dolberg daarbij zelfbewust en zelfkritisch, terwijl hij ook aangaf bij Ajax te willen blijven.

"Ik zit prima op mijn plek. Ik ken iedereen en voel me thuis. Ik heb een goede en lange vakantie nodig om daarna vanaf het begin er te staan. De laatste twee jaar heb ik veel last gehad van blessures, dat moet ik nu voorkomen. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk."

Mogelijk heeft de 21-jarige aanvaller ook nog notie genomen van de woorden van bondscoach Age Hareide, die zich vlijend uitliet over zijn pupil. Het zal hem zelfvertrouwen geven.

“Hij oogde goed en scherp. Hij speelde een fantastische wedstrijd en daar ben ik erg blij mee. Ik heb veel vertrouwen in Kasper en als hij zo doorgaat, dan blijven de goals vanzelf komen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >