Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bragantino Clube do Pará terug naar jaren negentig met ‘Ajaxshirt’

De Braziliaanse vierde divisieclub Bragantino Clube do Pará heeft zijn nieuwe tenue gepresenteerd. Nu horen we je denken: “Ja, en?” Snappen we, maar als je het shirt ziet, dan kan het zijn dat je het ergens van herkent!

19 juni 2019 - 10:34
ajaxshirt-1200
De overeenkomsten zijn wel duidelijk, toch? © Footy Headlines

Het nieuwe tricot van de vierdedivisionist lijkt namelijk wel heel erg op het retro rood-wit-blauw geblokte uitshirt dat Ajax droeg in 1990. Het tenue van Umbro met TDK als sponsor en het oude logo op de borst.

Een tamelijk iconisch shirt, inmiddels. Een collectors-item zelfs, waar je best wat geld voor op tafel moet leggen. Toch zagen we het tricot bij Europese uittripjes weer regelmatig bij supporters om de schouders hangen, afgelopen successeizoen.

Sommigen vinden het shirt daadwerkelijk prachtig, anderen vinden het hondslelijk en weer anderen vinden het juist ‘fantastisch mooi van lelijkheid’.

Hoe dan ook, Bragantino Clube do Pará lijkt behoorlijk gecharmeerd van het retro-ontwerp en lijkt een sprong terug in de tijd te nemen. Het nieuwe shirt heeft immers wel heel veel overeenkomsten met het Umbro-shirt van Ajax uit 1990.

Bij Footy Headlines lezen we dat het shirt is gemaakt door het eigen clubmerk ‘Tuba’. Afijn, check hier alle plaatjes en oordeel zelf!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >