Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil bij Bayer Leverkusen vervolg geven aan project-Sinkgraven

Je doet er verstandig aan om rekening te houden met een vertrek van Daley Sinkgraven. Peter Bosz is misschien wel de grootste charmeur van Sinkgraven en het heeft er alle schijn van dat hij het project-Sinkgraven weer wil oppakken, dit keer in de kleuren van Bayer Leverkusen.

13 juni 2019 - 10:15
sinkiebayercar
Bosz is Sinkgraven altijd een leuk projectje blijven vinden. © Pro Shots

Bosz kreeg tijdens de winterstop het roer in handen bij Bayer en onder zijn bewind steeg de club langzaam maar zeker op de ranglijst, waarbij het uiteindelijk lukte om directe kwalificatie voor de Champions League te bewerkstelligen.

Kortom, Bosz staat er goed op bij Bayer en de club is weer eens actief op het hoogste Europese platform. Dit maakt een overgang interessant, zo vindt volgens Bild ook Sinkgraven. Ajax houdt rekening met een vertrek van de 23-jarige Sinkgraven, die onder Bosz zijn beste momenten kende in Amsterdam. Hij moet ongeveer een handvol miljoen euro kosten.

Helaas was de linkspoot ook vaak geblesseerd, waardoor hij over langere tijd gemeten nooit echt een vaste waarde werd. Toch was Sinkgraven op zijn tijd van waarde. Erik ten Hag bracht de oud-speler van sc Heerenveen bijvoorbeeld in als linksback tijdens de return tegen Juventus (1-2), toen hij prima inviel.

Desondanks lijkt het er niet op dat Sinkgraven in beeld is voor een basisplek, al is het maar omdat Nico Tagliafico nog een jaartje in de Johan Cruijff Arena blijft voetballen. En de Argentijn heeft zijn waarde inmiddels meer dan bewezen. Het is geen toeval dat Ajax met hem steeds beter ging voetballen.

Sinkgraven zat ondertussen in de lappenmand met een knieblessure en raakte zijn plekje kwijt. Gelukkig voor hem is Bosz niet vergeten wat hij tijdens seizoen 2016/2017 allemaal kon en wacht hem waarschijnlijk een nieuwe kans in de Bundesliga.

Overigens zijn er ook activiteiten op de transfermarkt denkbaar waarbij Bosz zijn oude club echt een beetje dwarszit. De trainer hoopt komend seizoen te beschikken over Martin Ødegaard, maar we weten niet of de Noor ook moest glimlachen toen Leverkusen ter sprake kwam...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >