Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘De interesse van Ajax streelt mij, daarover ga ik niet liegen’

We willen ervoor waken om niet elk bericht over Steven Bergwijn met jullie te delen, maar als de hoofdpersoon in kwestie zelf interessante dingen zegt, dan kunnen we er niet omheen. Zo ook nu.

05 juni 2019 - 12:24
bergwijn-ajax-1200
Waar speelt Bergwijn volgend seizoen? Het is de grote vraag. © Pro Shots

Wat is er aan de hand? Nou, niet heel veel, maar de rappe aanvaller spreekt vrijuit in de laatste editie van Voetbal International. Natuurlijk laat het weekblad het niet na om Bergwijn te vragen naar de interesse van clubs in zijn persoontje. Daarbij komt – hoe kan het ook anders – ook Ajax ter sprake. Dan wordt het toch aardig om eens te kijken wat hij zegt.

“Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij, daarover ga ik niet liegen,” stelt Bergwijn, in reactie op de vraag of de flirt voelt als genoegdoening of zelfs als ‘unfinished business’. Als jeugdspeler moest Bergwijn immers vertrekken uit Amsterdam na wat onenigheid.

“Voor mij speelt dat geen rol meer,” zegt de geboren Amsterdammer er zelf over. “Ik lees er nu steeds meer verhalen over, die allemaal zwaar overdreven zijn. Allerlei verschillende versies, maar nooit de juiste. Laat ik het zo dan maar zeggen: op dat moment was het beter dat ik zou vertrekken. In PSV vond ik een hele mooie nieuwe club, die ik heel dankbaar ben.”

Supporters in Eindhoven kijken momenteel met wat pijn in de buik naar de advances die Ajax maakt richting hun aanvaller, al merkt Bergwijn er nog niet al te veel van. “Ik ben er onlangs nog geweest en dat ging prima. Het is niet zo dat de mensen heel vervelend tegen mij doen, of zo. Ik snap het sentiment ook heel goed, natuurlijk.”

“PSV is altijd heel goed voor me geweest, de club heeft me perfect opgevangen toen ik weg moest bij Ajax. Als je dan in de belangstelling staat van de aartsrivaal, begrijp ik dat de supporters op z’n minst niet heel blij zijn.”

De vraag is natuurlijk of het ook echt tot een verhuizing naar Amsterdam komt. Er zijn meerdere kapers op de kust. Bergwijn raakt er niet van in de war. “Ik neem gewoon de tijd. Het is niet iets wat je zomaar even doet of beslist. Ik luister naar de mensen om me heen, naar mijn zaakwaarnemer, mijn ooms en natuurlijk ook m’n ouders. Maar op het einde is er maar een iemand die de beslissing neemt: ik zelf.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >