Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bayer Leverkusen flink tevreden met komst veelzijdige Sinkgraven

Daley Sinkgraven verlaat Ajax en kiest voor een weerzien met zijn voormalig trainer Peter Bosz. Hij heeft een contract tot 30 juni 2023 getekend bij Bayer Leverkusen en gaat een spannend avontuur tegemoet in de Bundesliga.

18 juni 2019 - 10:33
sinkgraven-12001
Sinkgraven mocht gelukkig nog wel de schaal vasthouden! © Ajax Images

De technische middenvelder, die bij Ajax regelmatig links achterin speelde, ziet de overstap wel zitten, zo blijkt uit zijn woorden op het digitale huis van Bayer.

“Het is een opwindende en motiverende mogelijkheid om na mijn tijd bij Ajax voor een Duitse topclub te kunnen spelen. Leverkusen is al jarenlang een van de beste clubs in de Bundesliga. Ik kijk ernaar uit om in deze competitie te spelen en natuurlijk ook naar de uitdagingen in de Champions League," aldus Sinkgraven.

Sinkgraven werd maandagmiddag gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever en krijgt het shirt met rugnummer 22. “Daley is technisch gezien een zeer ervaren speler en met zijn vermogen om het spel te lezen, past hij perfect bij onze ploeg,” aldus Simon Rolfes, ‘herr sportdirektor’ bij Bayer.

Natuurlijk speelt ook de aanwezigheid van Bosz een rol, zo geeft Rolfes toe. “Buiten dat weet Daley inderdaad al hoe onze coach Peter Bosz wil spelen en ze hebben allebei al heel goed samengewerkt in hun tijd samen bij Ajax.”

Ook Rudi Völler, de ‘geschäftsführer sport’, is in zijn nopjes met de komst van Sinkgraven. “Daley werd in Amsterdam omgeturnd tot een linksback, maar hij kan ook op het middenveld en de flanken spelen. Zijn veelzijdigheid geeft ons nog meer opties, wat erg belangrijk voor ons is. We spelen veel wedstrijden en dit geeft ons kans om te rouleren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >