Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet tot onbegrip van Roemenen streep door jeugd-EK voor Marin

Regeren is vooruitzien en soms is dat ook een kwestie van vooruitdenken. Zo kan het gebeuren dat Ajax liever heeft dat aankoop Razvan Marin de volledige voorbereiding meedraait. Ook als dit ten koste gaat van het spelen van een jeugd-EK. De houding van Ajax kan in Roemenië op weinig begrip rekenen.

10 juni 2019 - 13:35
marinekcar
Ajax wil Marin volop de kans geven om zijn draai te vinden. © Pro Shots

De inmiddels 23-jarige Marin mag nog meedoen aan het jeugd-EK (voor spelers tot 21 jaar) omdat een datum richting de start van de kwalificatie als uitgangspunt wordt genomen. Dit zal allemaal wel, want in de Johan Cruijff Arena wordt hier iets anders over gedacht.

Marin wordt eind juni 'gewoon' in Amsterdam verwacht om de volledige voorbereiding met Ajax mee te draaien. Het hogere doel is in eerste instantie weer kwalificatie voor de Champions League en daar moet het nodige voor wijken. Bondscoach Mirel Radoi kan geen beroep doen op Marin.

Ajax krijgt met dit besluit de handen in Roemenië echter niet bepaald op elkaar. “Ajax ontneemt een jonge voetballer de kans om zich te meten met de beste spelers van zijn generatie,” meldt grootheid Mircea Lucescu in een Roemeense krant. “Het is een teken van egoïsme van Ajax.”

Lucescu is de meest succesvolle trainer die Roemenië voortbracht. Hij werd kampioen met zowel Dinamo als Rapid Boekarest en vervolgens ook met Galatasaray, Besiktas en Shakhtar Donetsk. De oefenmeester stond met name in Oekraïne onwijs vaak met enig zilverwaar te zwaaien.

Je kunt je daarom voorstellen waarom Lucescu om zijn mening wordt gevraagd. “Het Roemeense voetbal verwacht veel van deze lichting, maar het egoïsme dat Ajax tentoonspreidt is tegelijkertijd een uiting van disrespect richting Roemenië.”

Wat je dan weer niet leest in de Roemeense krant: Marin maakt na een lang seizoen met Standard Luik deel uit van de hoofdmacht van Roemenië, maar kampt met een spierblessure. Daardoor kon hij vrijdag niet in actie komen tegen Noorwegen.

Misschien is Marin dus ook wel gewoon eventjes toe aan wat rust, voordat hij zich meldt bij zijn nieuwe club.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >