Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil het contract van Veltman voorlopig niet verlengen

Het is op dit moment niet aan de orde om het contract van Joël Veltman te verlengen. De verbintenis van de verdediger loopt na dit seizoen af en Veltman staat zelf wel open voor een eventuele transfer. Ajax wil de verdediger dit seizoen echter niet laten gaan.

28 juni 2019 - 14:21
Velman800
Het zou zomaar kunnen dat Veltman volgend seizoen transfervrij de deur uitloopt. © Pro Shots

Het is geen geheim dat Veltman ooit nog een buitenlands avontuur wil aangaan. De verdediger stond vorig seizoen al open voor een transfer, maar een zware knieblessure gooide toen roet in het eten. Veltman is inmiddels volledig hersteld en dus sluit hij een vertrek niet uit.

“Het is mijn wens om een keer in het buitenland te voetballen. Dat kriebelt steeds meer. Dus ik sluit niet uit dat ik deze transferperiode nog vertrek,” zegt Veltman tegenover Het Parool. Van concrete buitenlandse interesse is echter nog geen sprake. “Er is wel wat sluimerende belangstelling. Er zijn nog toernooien aan de gang, daarna zal het wel losbarsten.”

Ondanks dat Ajax geen plannen heeft om het contract van Veltman te verlengen, wil de club hem het liefst niet laten gaan. Erik ten Hag vertelde de verdediger dat hij hem dit seizoen graag bij de selectie houdt. “De trainer weet wat hij aan mij heeft. Hij heeft me ook het vertrouwen gegeven en veel laten spelen.”

Veltman zal dit seizoen wederom de concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui en Rasmus Kristensen aan moeten gaan. “Ik heb het naar mijn zin bij Ajax. Het is mijn club. Ik zal moeten knokken voor mijn plekje, maar dat geldt voor iedereen.”

Veltman heeft nog een contract tot de zomer van 2020. Mocht de verdediger dit seizoen bij Ajax blijven zonder dat zijn contract wordt verlengd, dan loopt hij de eestvolgende zomerse transferperiode gratis de deur uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >