Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax voegt oranje broekje en kousen toe aan uitcollectie

Als je de digitale fanshop van Ajax bezoekt en vervolgens de uitcollectie checkt, kom je nu ook oranje broekjes en kousen tegen tussen het groen. Dit heeft alles te maken met het alternatief dat Ajax voorhanden moet hebben voor het geval het reguliere uittenue te veel op de kleuren van de thuisclub lijkt.

13 juni 2019 - 11:54
fanshoporanjecar
Broekje en kousen zijn net zo oranje als deze tinten. © Ajax Images

Een uitshirt is al bedoeld om voor het nodige onderscheid te zorgen ten tijde van een wedstrijd buitenshuis, maar soms lijken de tenues alsnog te veel op elkaar. Dan moet er worden doorgeschakeld. Als Ajax dat volgend seizoen moet doen, treedt het aan in oranje.

Dit kunnen we opmaken uit het oranje broekje en de dito kousen die zijn toegevoegd aan het assortiment van de fanshop. Als je verliefd wordt op deze fel oranje Ajaxkleding, doe je er best verstandig aan om snel toe te slaan. Onze leden krijgen 10 procent korting op hun aankopen.

We weten op basis van het verleden dat je echt niet te lang moet wachten. Denk maar eens terug aan het zwart/grijs/roze uitshirt. Hoeveel Ajacieden zie je nog lopen met de roze broekjes die een enkele keer werden gedragen? Inderdaad, vrijwel niet... De cognackleur van vorig seizoen evenmin.

We gaan de oranje uitingen waarschijnlijk niet vaak zien. Als we in het recente verleden duiken en door foto's van afgelopen seizoen bladeren, komen we een alternatieve combinatie met het uitshirt slechts tegen tijdens uitduels met Feyenoord (twee keer), NAC en PSV. Misschien komt Sparta vanwege de zwarte broek in dit rijtje.

Het hangt er maar net vanaf of de KNVB oordeelt dat het groene broekje dat standaard onderdeel uitmaakt van het uittenue onderscheidend genoeg is ten opzichte van de thuisploeg. Zo niet, dan gaan de oranje uitingen mee in de teamtas.

Het wachten is nu slechts nog op de trainingspakken van de thuiscollectie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >