Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 verzekert zich van dubbel dankzij winst in klassieker

Ook voor Ajax onder 19 is de dubbel binnen! Het vlaggenschip van De Toekomst moest er een weekje extra op wachten, maar na KNVB-bekerwinst is ook het kampioenschap een feit! De beslissende wedstrijd tegen Feyenoord onder 19 werd met 2-0 gewonnen!

01 juni 2019 - 15:55
ajaxonder19kampioencar
Eens te meer was Brobbey belangrijk voor Ajax onder 19. © Pro Shots

De belangen waren groot voor aanvang van het treffen tussen de trots van Amsterdam en de trots van Rotterdam, zo was duidelijk merkbaar op het veld. Er werden soms stevige tackles uitgevoerd, waar dan weer stevig op werd gereageerd door de afgestopte ploeg. We zagen zelfs wat opstootjes.

Voetballen deed echter maar één ploeg als de beste en dat was Ajax onder 19. Het elftal van trainer John Heitinga kreeg in het resterende kwartier van de eerste helft diverse grote kansen en het kon niet lang duren of er zou gescoord worden. Dat gebeurde dan ook!

Brian Brobbey werd prachtig vrijgespeeld door linksback Anass Salah-Eddine en ook al was de hoek moeilijk, het lukte de spits om de keeper te omspelen en te scoren. Brobbey deed dit werkelijk waar uitstekend, maar wat als de verdediger in plaats van te protesteren gewoon was doorgelopen?

Misschien was het dan langer spannend gebleven, want nu bleek Ajax onder 19 in het voordeel. En dat voordeel zou het niet meer uit handen geven. Het bleef nadrukkelijk op de deur kloppen, ook omdat een marge van slechts één nog wel eens onvoldoende kon blijken te zijn. Zo zie je maar, altijd blijven voetballen.

Voetballen doet Naci Ünüvar altijd als de beste. De pas vijftienjarige aanvaller stond tegenover Feyenoorders die ruim drie jaar ouder zijn – de Rotterdammers waren gemiddeld twee jaar ouder dan de Amsterdamse talenten, die wel de Onder 17 leken – en was er als de kippen bij toen zich een kans op de 2-0 voordeed.

Die kans werd via een omweg gepromoveerd tot doelpunt, ook dankzij een fijne assist van Sontje Hansen. Hansen legde de bal met de hak klaar voor Ünüvar, die de verre hoek uitkoos en de bal tegen de touwen mikte. Daarmee was de beslissing halverwege de tweede helft een feit.

Feyenoord onder 19 probeerde nog een slotoffensief op te zetten in de hoop de meubelen te redden. Maar ook als je de hele avond door zou voetballen, was dat nooit meer gebeurd. Het was wel duidelijk: Ajax onder 19 kroonde zich tot kampioen! En zelfs tot winnaar van de dubbel, dankzij de bekerwinst (1-3 tegen FC Groningen) eerder deze week!

Dankzij het kampioenschap is Ajax onder 19 ook direct zeker van een startbewijs voor de Uefa Youth League, zonder dat het compleet afhankelijk is van het eerste elftal. De precieze route is wel afhankelijk van deelname van de hoofdmacht aan het kampioenenbal.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1134804061587496960

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >