Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax lijkt Van de Beek transfer naar Real Madrid te gunnen

Frenkie de Jong is al weg, Matthijs de Ligt staat op het punt om te gaan en nu lijkt Real Madrid serieus concreet voor Donny van de Beek. Succes heeft een prijs, maar dat weten we bij Ajax al een poosje.

27 juni 2019 - 09:18
donny-madrid-1200
De vraag lijkt vooral: wat wil Donny zelf? © Ajax Images

Die prijs is dat er getrokken wordt aan je grootste talenten. Ajax draaide een seizoen om nooit te vergeten, pakte de dubbel en deed van zich spreken in Europa en ver daarbuiten. Grote clubs ruiken hun kans en ook aan Van de Beek wordt nu flink gesnuffeld.

Dat alles lezen we in De Telegraaf. Van de Beek siert de voorpagina van Telesport en de krant schrijft dat directeur voetbalzaken Marc Overmars al door De Koninklijke uit Madrid op de hoogte is gebracht van de belangstelling voor de middenvelder. De Spanjaarden willen doorschakelen als de flirt met Paul Pogba mislukt.

Sterker nog, de krant stelt zelfs dat Overmars al bedragen heeft genoemd, waardoor de Spaanse topclub al weet onder welke voorwaarden ze Van de Beek eventueel kunnen binnen harken. Het gaat naar verluidt om een bedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro.

Het is de vraag wat Van de Beek zelf van plan is. In Amsterdam is hij zo goed als verzekerd van een basisplek en belangrijk. Ook met oog op het Nederlands elftal zou het geen gekke gedachte zijn om nog een jaartje Ajax te doen. Ronald Koeman is van de Ajacied gecharmeerd, maar zal hem wel graag wekelijks op het veld zien staan.

Aan de andere kant zal iedereen begrijpen dat het lastig ‘nee’ zeggen is als Real Madrid aan de poort rammelt met een flinke zak geld en een goed verhaal. Het leek relatief rustig in de Johan Cruijff Arena, maar de transfermarkt is nog lang open en er kan nog veel gebeuren. Het kan vooral ineens snel gaan.

Het worden interessante tijden. Zeker omdat Overmars eerder aangaf geen uitverkoop te houden.

Ajax trok eerder Razvan Marin al aan als versterking voor het Amsterdamse middenrif, mochten er spelers vertrekken. De Roemeen komt over van Standard Luik. Ook van Quincy Promes is bekend dat hij eventueel achter de spits kan fungeren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >