Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax is van plan om Promes zo snel mogelijk te presenteren

Het heeft er alle schijn van dat Ajax een nieuwe aanvaller binnen heeft. Het gaat om een oude bekende van Erik ten Hag: Quincy Promes. Dit is overigens niet de enige reden voor de club om Promes binnen te halen, want hij is uitgegroeid tot vaste waarde bij het Nederlands elftal.

24 juni 2019 - 10:14
promestelcar
Scoren in De Kuip is geen enkel probleem voor Promes. Plusje! © Pro Shots

In een tijd waarin Ajax steeds vaker opereert op de internationale scoutingsmarkt is het soms goed om het dichter bij huis te zoeken en dat is precies wat er nu gebeurt. De Telegraaf schrijft dat de komst van Promes zo goed als rond is en vrijwel ieder moment kan een vijfjarige deal worden aangekondigd.

Promes was de afgelopen tijd vrij druk met Ajax op social media en iedere digitale voetafdruk werd uitgebreid geanalyseerd om na te gaan of er sprake was van nieuwe ontwikkelingen. Het ziet ernaar uit dat er nu echt iets gaat gebeuren, anders komt de wakkere krant ook niet in actie.

De 27-jarige Promes staat nu nog onder contract bij Sevilla. Zijn contract loopt zelfs nog vier jaar door. De Spanjaarden weekten hem vorig jaar zomer voor 20 miljoen euro los bij Spartak Moskou – waarmee hij al kampioen en topscorer werd van Rusland – en Promes was echt van waarde, tot een nieuwe trainer een andere tactiek ging hanteren.

Als gevolg daarvan raakte Promes zijn voorkeurspositie kwijt en is Sevilla bereid om zaken te doen met Ajax. “Quincy heeft het Ajax-DNA,” liet Ten Hag zich recent nog ontvallen. En dat klopt ook wel, want Promes maakte enkele jaren deel uit van de opleiding op De Toekomst.

Via een omweg weet hij nu alsnog het eerste elftal te bereiken. Die omweg voerde hem eerst langs clubs als FC Twente en Go Ahead Eagles voordat de vleugels werden uitgeslagen naar over de grens. Bij 'Kowet' werkte Promes samen met Ten Hag en dat beviel de twee uitstekend.

Een hereniging in Amsterdam is nu aanstaande. We zijn benieuwd: naar de transfersom en natuurlijk ook naar de toegevoegde waarde van Promes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >