Nieuws

Ajacieden krijgen behoorlijke tikken in EK-kwalificatieduels

Het Nederlands elftal maakt zich op voor de finale van de Nations League tegen Portugal, maar ook de EK-kwalificatiepotjes gaan gewoon door. De Ajacieden Dusan Tadic, Lasse Schöne en Kasper Dolberg kwamen daarbij in actie, terwijl Nico Tagliafico een oefenwedstrijd speelde.

08 juni 2019 - 11:40
lasse-denemarken-1200
Schöne en zijn ploeg stonden lang op winst, maar zagen Ierland laat langszij komen. © Pro Shots

Tadic heeft er een heerlijk seizoen opzitten bij Ajax en is in eigen land een grote meneer. Toch kreeg hij vrijdagavond met de nationale ploeg een ongekend hard pak op de broek in Kiev. Oekraïne was met maar liefst 5-0 veel en veel te sterk.

De aanvaller van Ajax stond negentig minuten binnen de lijnen, maar had niet veel in te brengen. Al bij rust stond het 2-0 en direct na rust viel de derde treffer al, waarna er nog twee zouden volgen. Een fikse dreun, zo kun je gerust stellen.

Servië staat in groep B op de laatste plaats, al hebben een aantal landen een duel meer gespeeld. Check hier de volledige stand van zaken om te zien dat Tadic en zijn ploeggenoten nog wel het een en ander hebben recht te trekken.

Tadic was niet de enige Ajacied die vrijdagavond in actie kwam. Schöne stond bij de Deense nationale ploeg aan de aftrap. In groep D ging het de strijd aan met Ierland, maar bleef het hangen op een 1-1-gelijkspel. Lang stond Denemarken op winst, want de gelijkmaker van Ierland viel pas in minuut 85. Het etiket ‘zuur’ is dan bijzonder goed van toepassing.

Hoe dan ook; Schöne speelde ruim zeventig minuten mee en Dolberg kwam in minuut 65 als invaller binnen de lijnen. Door het gelijkspel staat Ierland bovenaan in groep D en moet Denemarken genoegen nemen met plek 4. Ook hier geldt dat niet alle landen evenveel wedstrijden hebben gespeeld, zoals je hier kunt zien.

Geoefend werd er overigens ook gewoon. Door Argentinië en Nico Tagliafico. De linksback van Ajax boekte een met zijn land een ruime zege op Nicaragua en won met 5-1. De Ajacied werd overigens pas na 56 minuten ingezet. Op dat moment stond het al 2-0 in het voordeel van de Argentijnen.

In aanloop naar de Copa América was de ruime overwinning in elk geval een fijne opsteker.