Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aalborg BK maakt melding van oefenwedstrijd tegen Ajax

We zitten misschien vooral te wachten op transfernieuwtjes, maar weet je wat ook leuk is? De diverse oefenpotjes die worden ingepland. Het lijkt erop dat we met zaterdag 29 juni de eerste datum kunnen omcirkelen, want Aalborg BK meldt dat het die dag tegen Ajax oefent.

04 juni 2019 - 19:41
oefenenaalborgcar
Andersen maakte in de zomer van 2012 de overstap naar Ajax. © Pro Shots

Aalborg belegt komende zomer een trainingskamp in Doorwerth, zo lezen we in ons beste Deens op het digitale thuis van die club. Doorwerth ligt redelijk in de hoek van waar Ajax die dagen verblijft. De regerend kampioen slaat dan namelijk zijn tenten op in De Lutte.

We weten ook dat Ajax van plan is om twee oefenwedstrijden te spelen en een van de tegenstanders lijkt het Deense Aalborg te worden. De club meldt dit althans op zijn eigen website, vergezeld van meer info over de eigen trainingsweek. Het oefenpotje wordt gespeeld in Oldenzaal, zo lezen we.

Het komt op ons over alsof Aalborg vereerd is om tegen Ajax te spelen, want er wordt melding van gemaakt dat de Ajacieden de halve finales van de Champions League haalden. Het seizoen start in Denemarken vaak nog wat eerder dan in Nederland en daarom lijkt dit een ideale tegenstander terwijl Ajax opstart.

Wie weet komen we bij Aalborg een oude bekende tegen. Lucas Andersen voetbalde tijdens seizoen 2018/2019 namelijk op huurbasis voor de nummer zeven van Denemarken. Aalborg was ook de club waar Ajax zaken mee deed om de technicus naar Amsterdam te halen, maar Andersen werd uitgerekend een van de weinige Denen die het niet maakte bij Ajax.

Andersen staat onder contract bij Grasshopper Club Zürich, dat afgelopen seizoen uit de hoogste klasse degradeerde. Of zijn hondje ook telkens is meeverhuisd, is ons niet bekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >