Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Welke Ajacieden wonnen de laatste drie bekerfinales?

We zijn druk met de Champions League en de titelstrijd, maar er nadert ook een bekerfinale. Willem II is de tegenstander. Ajax strijdt nog op drie fronten en kan het eerste zilverwaar winnen. Maar goed, zo ver is het nog niet! Tot die tijd moeten we ons zien te vermaken en dat kan prima met een bekerquiz!

03 mei 2019 - 10:27
quiz-1200-bekerfinales

We hebben een niet al te moeilijke quiz gemaakt, hoewel we er stiekem vanuit gaan dat er hier en daar wel een vakje open blijft omdat je net even niet op de naam van een speler kunt komen. Er zitten toch wel wat 'oh ja'-namen bij...

Wat precies de bedoeling is? Wij vragen je hieronder om alle Ajaxspelers in te vullen die tijdens de laatste drie gewonnen bekerfinales in actie kwamen. Je ziet vier in plaats van drie kolommen, maar dat komt omdat de bekerfinale in het seizoen 2009/2010 over twee duels werd gespeeld. Ajax won toen thuis met 2-0 van Feyenoord en in De Kuip gaf het Feyenoord met 1-4 een tik op de neus.

De twee andere bekerfinales betreffen die uit de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007. In 2006 werd PSV met 2-1 verslagen en een jaar later veroverde Ajax de beker ten koste van AZ. Die strijd werd beslist via een penaltyreeks, nadat er na verlenging nog altijd 1-1 op het scorebord stond.

Maar goed, de vraag is dus: welke spelers kwamen in die vier duels in actie? Je krijgt vijf minuten om dat in te vullen. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >