Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

VDBeek juichte al voor de bal erin ging: 'Ik wist het zeker'

Donny van de Beek schreeuwde de bal het doel in! Donny stond in de vijftiende minuut van Spurs-uit ineens wel heel erg vrij en won niet alleen de gekkebekkencompetitie, maar bezorgde Ajax ook een voorlopig doorslaggevende voorsprong. "Toen ik de bal raakte, wist ik het al: doelpunt!"

01 mei 2019 - 13:53
donnyspurscar

Je stond zo vrij, het leek wel alsof je mocht aanleggen voor een penalty!
“Haha, ja. Ik wist dat het geen buitenspel was. Het voelde een beetje zoals de situatie bij Juventus-uit. Ik kreeg een goede bal van Hakim Ziyech en bleef wachten tot Hugo Lloris naar de grond ging. De keeper moest wachten, ik wachtte ook, daardoor kon hij niet goed meer reageren.”

Zagen we nu goed dat je al juichte voordat de bal in het net plofte?
“Ik wist het al, want ik raakte de bal goed. Zijnetje, geloof ik. Dan kan de keeper er ook niet meer bij. Ik loer er natuurlijk ook op. We kregen het eerste halfuur wat meer ruimte van Spurs, dan moet je daar gebruik van maken en toeslaan.”

Er zijn mindere wedstrijden om matchwinnaar te zijn...
“Ja! Dit is op zich een prima uitgangspositie. De eerste dertig minuten waren goed, Spurs had heel veel moeite met ons. Daarna gingen ze tactisch anders staan en kwam Sissoko erin. Wij kregen het daardoor moeilijker, we moeten goed kijken wat we volgende week beter kunnen doen.”

“Ik had nog een tweede kans om te scoren, eigenlijk moet je zo'n bal hoog schieten. Of afleggen... Maar ik had Neres echt niet gezien! Anders had ik 'm wel afgegeven. Was Neres boos? Ik had mijn excuses al aangeboden, haha. En ik snap David ook wel. Ik heb hem alleen echt niet gezien. Als ik moet terugleggen, moet ik terugleggen.”

Je staat hier best een beetje timide, hoe komt dat?
“Het is nog niet beslist. Er volgt volgende week nog een wedstrijd en we staan er prima voor - beter dan na de vorige heenwedstrijden, dat is positief - maar Spurs zal meer van hetzelfde willen. Spurs denkt nu te weten hoe ze Ajax kunnen pakken. Het wordt volgende week nog lastig genoeg, maar het is positief om thuis te spelen, voor eigen publiek.”

“De supporters worden vast helemaal gek en gaan proberen om ons er doorheen te slepen. Iedereen was moe en kapot. We moesten bikkelen en weten dat het nog niet klaar is. Ik voel nu meer vermoeidheid dan in Madrid en Turijn, dus ik moet even goed herstellen. Dat zal ook wel komen omdat er nu niets valt te vieren. Dan voel je je benen ineens wel.”

Verwacht je in de return meer van de eerste helft of de tweede 45 minuten?
“We gaan voor het eerste halfuur en moeten kijken wat we beter kunnen doen. Wij moeten proberen om minder vermoeid te raken door minder de lange bal te spelen. We schoten de bal best vaak naar voren en als je dan balverlies lijdt, moet je er weer achteraan.”

“Als je de bal in de ploeg houdt, kun je rondtikken en dat is juist lekker. Maar de verdedigers en Andre Onana hebben het ook echt prima gedaan. Het kan niet altijd mooi. We hebben laten zien dat we met z'n allen kunnen vechten. Daley en Matthijs zaten er ook iedere keer bovenop. We zijn echt een team, het gaat de goede kant op!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >