Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Van de Beek staat dit keer helemaal vooraan op Museumplein

Donny van de Beek kijkt onwijs uit naar het feest met de Ajaxsupporters op het Museumplein. Jaren geleden stond hij bij een Ajaxhuldiging tussen het publiek, maar nu is hij een bepalende speler van Ajax 1 en mag hij zelf de schaal laten zien. Reden voor groot enthousiasme bij de middenvelder!

16 mei 2019 - 14:22
vdbeek-kampioen-1200

Nou, zeg het maar, hoe voelt het om kampioen te zijn?
“Ja, top man! Het is voor mij de eerste keer. Ik vind het heel bijzonder. Je wint hier ook vrij gemakkelijk en we wisten ook wel dat het niet meer mis kon gaan. We maakten het in stijl af door met 4-1 te winnen en dat is prima. Het was geen grootse wedstrijd en we kunnen veel beter, maar als je weet dat het al gespeeld is, dan neemt iedereen toch wat gas terug.”

Hoe ziet het feest er dadelijk uit, bij terugkeer in Amsterdam?
“Ik hoop vooral een feest waar wat te eten is, haha! En een klein drankje natuurlijk. Ik zal rustig aan doen, hoor!”

Ha, kun je goed drinken?
“Ik kom uit Nijkerkerveen hè, daar kunnen ze wel drinken, haha! Nee, ik doe rustig aan, maar wel met een drankje erbij. Dat hebben we zeker verdiend na zo’n zwaar seizoen. We gaan wel even een feestje vieren natuurlijk. Na de wedstrijd hebben we een feest met familie en vrienden en uiteraard donderdag met de supporters op het Museumplein. Daar kijk ik echt heel erg naar uit. Heb er heel veel zin in!”

Hoe zou je dit team nou willen typeren?
“We zijn sowieso een team met heel veel kwaliteit, maar we zijn ook echt een team. Het klikt allemaal heel goed, jong en oud, alles door elkaar. Het bleek een heel goede combinatie.”

Wel zonde dat het uit elkaar valt na dit seizoen...
“Ja, zeker weten. Maar je weet dat die dingen gebeuren, dus.”

Jij bent misschien ook wel een puzzelstukje dat wegvalt.
“Daar ben ik niet zo mee bezig, maar je weet het nooit. Ik kan nu niet zeggen dat ik wegga of blijf. In het voetbal weet je het nooit, maar ik ben wel heel blij dat ik in dit team kan voetballen en dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.”

Je zou ook nog een jaar kunnen blijven en een nog belangrijkere rol kunnen vervullen, zeker als er spelers weggaan.
“Dat zou natuurlijk ook een heel mooie optie zijn, maar ik hou voor nu alles open. Ik heb altijd gezegd: ik focus mij op de laatste wedstrijd en daarna gaan we wel kijken. Nu eerst een weekje rust en dan richting Nederlands elftal. Daarna zien we wel verder. Ik heb ook nog een contract tot 2022, dus Ajax zal er ook een groot aandeel in hebben natuurlijk.”

Zou je voor jezelf wel voor een bepaalde datum, zeg 1 juli, willen beslissen?
“Je wilt natuurlijk wel zo snel mogelijk duidelijkheid, maar daar kan ik nu niks over roepen. Stel er komt na die datum wel iets en je kunt eigenlijk geen ‘nee’ zeggen. Voor nu ben ik vooral trots dat ik van dit team heb mogen uitmaken dit seizoen.”

Je sprak in De Telegraaf mooie woorden over je vriend Nouri. Deze titel is ook voor hem.
“Zeker. Ajax is te lang geen kampioen geworden en dan is dit ook nog de 34ste. Ja, dat brengt wel een extra lading met zich mee. Voor ons als spelers, maar eveneens voor de supporters. Iedereen was daar toch heel erg mee bezig en ik ook natuurlijk.”

Het uitvak scandeerde zijn naam, terwijl jullie aan het feest vieren waren. Wat doet dat met je?
“Dat vind ik mooi. De supporters scanderen zijn naam vaker en dat is een teken dat ze hem nog niet vergeten zijn en dat waardeer ik heel erg. Ik had ook al een bericht binnen van zijn broertje. Dat doet hij altijd na de wedstrijd.”

Ga je nog op vakantie?
“Eerst komt het Nederlands elftal nog en daarna misschien ga ik nog wel even een paar dagen naar het buitenland. Ik kan wel wat zon gebruiken, haha! Ik moet nog even kijken hoe of wat. De bondscoach heeft mij wel geadviseerd om ook even goed mijn rust te pakken en ook wat leuke dingen te gaan doen.”

Op welk vlak heb jij vooral progressie gemaakt dit seizoen?
“Sowieso op het fysieke vlak. Ik voel me wat fitter en wat losser. Zeker in de tweede seizoenshelft had ik een goede periode, waarin ik steeds beter ben gaan voetballen en waarin ik belangrijk kon zijn voor het team op de juiste momenten.”

Maak er een mooi feest van!
“Dankjewel, ga ik doen! Toen Ajax voor de dertigste keer kampioen werd van Nederland, toen stond ik achteraan in het publiek op het Museumplein. Ik heb er toen niet zo veel van gezien. Donderdag sta ik vooraan. Ik ga er volop van genieten!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >