Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Schöne over niet te stoppen Sissoko: 'Heb je hem gezien?!'

Tottenham Hotspur met of zonder Moussa Sissoko maakt een groot verschil. Ten eerste voor Spurs zelf en ten tweede voor Ajax. De Ajacieden raakten na de entree van Sissoko uit hun ritme, anders had er wellicht een andere uitslag (0-1) op het scorebord gestaan. Toch is Lasse Schöne nog steeds content.

01 mei 2019 - 20:36
schonespurscar

Heeft Ajax misschien de mogelijkheid laten liggen om al afstand te nemen van Spurs?
“Ik vind het wel mooi dat we het daar over kunnen hebben. Je wint natuurlijk liever met 0-2, maar gezien de tweede helft... Veel duels, veel lange ballen. Maar we raken ook de paal. En toch, als je met 0-1 een uitwedstrijd wint, ben je blij. Desondanks hadden we het graag beter gezien.”

“We speelden in de eerste helft bij vlagen heel erg goed. Spurs kwam soms echt niet aan de bal en op die manier creëerden we ook de kansen. Vrije mensen, veel beweging. Tegen het einde van de eerste helft kwam Spurs er beter in, ook door enkele omzettingen. De tweede helft zaten we niet echt in ons ritme, maar aan de andere kant: Spurs kreeg volgens mij geen grote kansen. Ik zag alleen corners, vrije trappen en voorzetten.”

Wat maakt het zo moeilijk om Sissoko af te stoppen?
“Heb je hem gezien?! Jullie stoppen hem met z'n allen ook niet af.”

Dat is de reden dat we aan de andere kant van het koord staan!
“Sissoko heeft een bepaalde power en als je duels met die jongen gaat uitvechten, verlies je het vaak. We speelden in de eerste helft om Sissoko heen, ook al was hij er toen nog niet, maar die Victor Wanyama is ook een grote.”

Hoe groot is de euforie?
“Niet, er is geen euforie. Het was heel rustig in de kleedkamer. We weten wat ons nog te wachten staat. Natuurlijk zijn we blij met deze overwinning, maar we hebben nog niets. We zijn er nog niet. Al went het natuurlijk nooit om zo te heersen tijdens een Europese uitwedstrijd. Het resultaat is en blijft fantastisch. We speelden tot nu toe het tweede duel uit en dan was er meer euforie, maar 0-1 is goed en daar gaat het om. We staan er nu beter voor dan na de vorige twee heenduels.”

Hoe ver ben je nu nog verwijderd van de finale van de Champions League?
“Daar zijn we niet mee bezig. Eerst zondag een mooie pot...”

Zondag speel je een finale!
“We gaan eerst toewerken naar de bekerfinale, daarna richting Spurs. We willen graag alle prijzen winnen, dus hoe meer... Graag!”

Moet het in de return anders of beter?
“Nou, ik wil de tweede wedstrijd ook wel met 1-0 winnen. Dan gaan we door. We zijn niet de hele wedstrijd heer en meester geweest, maar om dat negentig minuten lang vol te houden, is ook wel heel erg moeilijk. Als het anders moet, moet dat soms maar.”

Kreeg je nog een duwtje mee van Christian Eriksen toen je werd gewisseld?
“Hahaha, ja. Chris zei niks, maar hij wilde vast dat ik wat meer doorliep. Dat hoort er een beetje bij. We kennen elkaar nu aardig wat jaren. Hij wilde dat ik sneller naar de kant ging, maar dat gebeurde niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >