Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Frenkie voelt de waardering, maar applaus vrolijkt hem niet op

Frenkie de Jong staat bekend als een gemakkelijke prater. Maar zelfs de vrolijke dribbelaar had na de dramatische ontknoping van het tweeluik tussen Ajax en Tottenham Hotspur (2-3) moeite om zijn gevoelens onder woorden te brengen. Wie weet krijgt Frenkie nog eens een nieuwe kans, maar niet meer in een Ajaxshirt...

09 mei 2019 - 16:31
frenkieajatocar

Hoe onwerkelijk was het om na het laatste fluitsignaal die ereronde te lopen?
“Het was mooi dat onze supporters klappen, die waardering voelen we echt wel, maar op dat moment denk je niet echt aan het complete Europese avontuur of zo. Dan ben je vooral teleurgesteld. Het is niet zo dat het me opvrolijkt.”

Er is in de kleedkamer direct iets besproken over de titelrace, hoe kijk jij hiernaar?
“Daar kunnen we ons echt wel weer voor opladen. Als we hadden gewonnen, was het een extra boost geweest. We gaan sowieso volle bak zondag, wat er ook zou zijn gebeurd. Er werden dingen geroepen, maar ik kreeg er eerlijk gezegd niet zo veel van mee. Iedereen was teleurgesteld, iedereen was stil. Dan moet je elkaar toch een beetje oppeppen.”

Hoe komt het dat Ajax voor de derde keer op rij in eigen huis niet kon winnen?
“We proberen altijd hetzelfde te voetballen. Op basis van ons spel in de eerste helft hadden we ook gemakkelijk kunnen winnen. De tweede helft pakte Spurs het anders aan en waren wij een stukje minder. Zij speelden opportunistisch en gingen voor hun laatste kans, terwijl wij niet meer voetbalden. Alles ging lang. Dan wordt het moeilijk. Spurs heeft ook veel fysieke kracht. Op het einde valt de bal net verkeerd. Drie keer Moura... Hij is een heel goede speler, zeer explosief.”

Je mag van de trainer altijd 24 uur genieten en 24 uur rouwen, is dat voldoende?
“Dat weet ik niet. Voor mijn gevoel nu niet, zeg maar. Maar zondag zullen we er weer staan.”

Hoe hard is bij Ajax - FC Utrecht de steun van de supporters gewenst?
“We hebben onze supporters elke wedstrijd nodig. Het publiek steunt ons tot nu toe zeer goed dit seizoen, hopelijk kunnen ze ons zondag ook weer steunen. Ik weet niet of er zondag iets extra's nodig is. Wij hebben sowieso genoeg motivatie om de titel te pakken.'

Voel jij iets van trots? Het hele land was in extase, de complete wereld opende zijn ogen...
“Ik denk dat wij het verdiend hadden om in de finale te staan. Al is het niet zo dat Spurs het niet verdiende. We zijn allemaal heel teleurgesteld dat het in de laatste seconde fout loopt. We speelden in de eerste helft bij vlagen heel goed, zoals we kunnen.”

“De tweede helft pakt Spurs het dan iets anders aan en daar hadden wij moeite mee, maar dat is ook een compliment voor hen. Het is niet onverdiend dat Spurs de finale heeft gehaald. Ik denk alleen dat iedereen ervan heeft genoten dat er een elftal was buiten de elite, met goed voetbal, dat zo ver kwam. Het was een sprookje. Tot nu dan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >