Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Frenkie wint zijn eerste prijs: 'Lekker steuntje in de rug'

Je kunt wel het grootste talent op de Nederlandse velden zijn. En je kunt best voor 86 miljoen euro een transfer van Ajax naar FC Barcelona maken... Maar je moet ook prijzen winnen. De KNVB-beker is binnen en dat doet Frenkie de Jong goed. “Anders krijg je van die verhalen.”

06 mei 2019 - 16:31
frenkiebekercar

Frenkie, gefeliciteerd! Geeft het nog extra voldoening dat Ajax de bekerfinale wint door Willem II met 4-0 te verslaan?
“Nee, de uitslag is niet belangrijk. Ik ben gewoon heel blij met onze eerste prijs, de eerste in mijn carrière. En nu op naar de volgende. We genieten er zeker van, ik sta hier met een heerlijk gevoel, maar de volgende wedstrijd staat al snel weer voor de deur. Of het mogelijk is om drie prijzen te winnen? Daar gaan we wel voor. De eerste prijs zit je tegenaan te hikken. Anders krijg je toch van die verhalen: leuk voetbal, maar je wint geen prijs...”

Vreesde je daar nog een beetje voor: leuk voetbal, maar geen beloning?
“Nee, vrezen niet... Maar het is toch lekker, zeker weten! We zijn in principe iedere wedstrijd weer favoriet, dus dat was niet anders dan normaal. Ik zie dit als een lekker steuntje in de rug. Willem II deed het in het begin wel aardig en had met wat geluk een doelpuntje kunnen maken, maar toen scoorden wij en kregen we controle. Vervolgens hebben we het uitgespeeld.”

Wanneer begon jij te denken aan de return tegen Spurs?
“Na de 0-4 dacht ik: misschien kunnen we het nu een beetje rustig aan doen. Het was ook bij 0-3 nog niet helemaal klaar, want als Willem II iets zou terugdoen, was er weer van alles mogelijk. Maar na de 0-4 was het klaar. Ik had de wedstrijd gemakkelijk kunnen afmaken, maar ik had er geen problemen mee dat ik eerder naar de kant ging. Toen kon ik echt aan Spurs gaan denken.”

Hoeveel beter moet het tegen Spurs ten opzichte van de wedstrijd in Londen?
“Het eerste halfuur was goed, daarna kregen we het lastig. Spurs voetbalde constant op onze helft, maar we hebben geen kansen weggegeven. We moeten het aan de bal beter doen. Langer de bal in bezit houden en als we counteren beter eruit komen. Als we dat doen, wordt het hopelijk weer een mooie avond. Het is misschien beter om met 1-0 te winnen plus de gedachte van: we kunnen en moeten beter.”

De ene finale tegen je oude club, de andere finale tegen je nieuwe club?
“Dat zou heel erg speciaal zijn, maar ik denk niet dat we er nu al over moeten praten. Dat is respectloos naar Spurs, wat een heel goed team is. We zijn er nog niet... Nog lang niet!”

Ben je nu moe?
“Nee. Het valt wel mee. Het valt echt wel mee. Dat was na Spurs-uit anders. We speelden toen een zware wedstrijd en dan ben je wel vermoeid. Het was in De Kuip ook zwaar, maar we hoefden nu niet te reizen. Niet het vliegtuig in en zo. Dat was toch een stukje zwaarder.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >