Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

De Ligt vindt het seizoen perfect als Ajax met de schaal staat

Nog drie dagen... Die drie dagen kunnen er toch ook wel bij? Ajax kan van 15 mei een nog mooiere dag maken door weer een kampioenschap veilig te stellen. Er werd voor eigen publiek al een voorschot genomen op het echte feestje. Ajax won tenslotte zelf met 4-1 van FC Utrecht, terwijl PSV verloor. De Ajacieden zijn nu officieus kampioen en dus was het tijd om Matthijs de Ligt te bevragen.

12 mei 2019 - 22:16
interviewligtajautrcar

Wat dacht je na de 0-1 van FC Utrecht?
“Zo, dat is snel! Dat is wat ik dacht. Maar ook dat we tijd genoeg hadden om het nog recht te zetten, dat is het voordeel van een doelpunt tegen in de eerste minuut... Daarna komt er een energie los die ik weinig heb gezien... En toen hoorde ik hoe de Ajaxsupporters begonnen te applaudisseren. Ik wist gelijk hoe laat het was... Maar die laatste minuten heb je toch spanning als je kijkt naar de schermen. Het verschil tussen 1-0 en 1-1 is levensgroot. Je weet dat PSV altijd kan scoren in de laatste minuut en toen AZ de bal verloor in de 93ste minuut, dacht ik: daar gaan we weer.”

Hoe lastig was het om je op te richten na de dreun van Spurs?
“Tsja, lastig... We hebben wel even de tijd gehad om alles te verwerken. Van woensdag naar zondag heb je een aantal dagen. Na twee dagen rouw ging de knop om, omdat we de stap naar de wedstrijd moesten maken. We hadden enkele weken geleden al besloten om voor deze wedstrijd in een hotel te slapen, gewoon om de voorbereiding iets soepeler te laten verlopen. Dat is niet iets wat na dat doelpunt van Spurs is ontstaan. De ochtend erna was zwaar, maar daarna spoel je het langzaam weg. Ik kan een teleurstelling best snel verwerken. Ik ben er blij mee dat ik dat kan.”

Is het ergens nog fijn dat Spurs-thuis niet de laatste wedstrijd van het seizoen was? De knop moest nu ook wel echt om...
“Het voelt nu extra lekker. Dat is wat we allemaal wilden na Spurs en dat hebben we gekregen. We hadden liever in de finale van de Champions League staan, maar je verliest... Dat kan in het voetbal. Dan is het zaak om je op te richten en het is heel lekker dat we met 4-1 van FC Utrecht winnen.”

Hoe omschrijf jij deze aanstaande landstitel?
“Het 'collectief' is zo'n cliché, maar we hebben dit seizoen 170 doelpunten gemaakt en als je ziet wie die maken, is dat het hele team. Ik denk dat dat het belangrijkst is. Klaas Jan Huntelaar staat in de spits en scoort, maar we hebben het met z'n allen gedaan. Iedereen was erbij betrokken en we hebben allemaal onze bijdrage geleverd.”

PSV verliest. Heb je dan zoiets van: we zijn er... of wordt er gevierd met de rem erop?
“Er zit toch nog een bepaalde rem op. We kunnen nog niet helemaal los, maar ik denk wel dat we tot de grens zijn gegaan. En nu moeten we ervoor zorgen dat we woensdag met een goed gevoel die schaal omhoog kunnen tillen.”

Nog drie dagen wachten, kunnen die er nog bij?
“Eerder dit seizoen ging het verhaal van duizend dagen geen koploper rond, maar dat boeide de spelers helemaal geen bal. Of het nu tien dagen, duizend dagen of 100.000 dagen zijn, het maakt geen bal uit. Al is 100.000 wel erg veel... De meeste spelers hebben die periode ook niet volledig meegemaakt. Het gaat erom dat je die titel pakt en je weet vooraf dat er 365 dagen in een jaar zitten. Die drie dagen extra naar woensdag maken niet uit...”

Was dit een bijna perfect seizoen?
“Zeker, zeker. Dat zeg je goed. We hebben de KNVB-beker gepakt, zijn officieus kampioen en stonden in de halve finales van de Champions League. Ik denk dat je dan sowieso van een perfect seizoen kunt spreken. Ik denk dat iedereen je had uitgelachen als je vooraf zegt: Ajax komt tot de laatste vier. Maar als we woensdag de schaal optillen, is het een perfect seizoen geweest.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >