Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Blind denkt dat intensiteit Europese duels Ajax heeft geholpen in eredivisie

De halve finales van de Champions League, weer eens de KNVB-beker winnen en eindelijk weer kampioen worden. Dat lijkt de opbrengst van seizoen 2018/2019 te worden. Daley Blind is nog niet over de teleurstelling van woensdag heen, maar vermoedt dat de lange Europese campagne ook van positieve invloed is geweest op de titelstrijd.

12 mei 2019 - 21:49
blindajautrcar

Vertel eens wat er in de eerste minuten na het laatste fluitsignaal van Ajax - FC Utrecht gebeurde...
“Als je dan de laatste minuten van AZ - PSV (1-0) zit te kijken en er wordt afgefloten, dan volgt er wel even ontlading, ja. Fantastisch! De positie waarin we nu zitten, genieten...”

En dat na zo'n wedstrijd! Wat een raar begin...
“Ik moet complimenten geven aan de ploeg. Als je dit kunt opbrengen na zo'n mentale tik. Al in de eerste minuut kwamen we op achterstand, maar als een zwerm bijen doken we erop. We kregen veel kansen in de eerste tien minuten en het was slechts wachten tot de goals gingen vallen. Het is lekker als je dan vlak voor rust ook de tweede maakt. Het was, denk ik, ook dik- en dikverdiend.”

Zijn jullie hiermee de klap van Spurs te boven?
“Ik moet zeggen dat de teleurstelling nog niet helemaal is verwerkt, de afgelopen dagen heb ik niet goed geslapen, maar met deze prijs – die we waarschijnlijk gaan pakken – kunnen we terugkijken op een fantastisch seizoen. We wisten waar je nog voor speelden, dat is de titel, en we konden ons niks veroorloven, al wisten we eerder op de dag nog niet wat PSV ging doen.”

“De afgelopen dagen heb ik iedereen op de club gehoord: we moeten, we moeten kampioen worden, we moeten onszelf belonen. Niet gestresst, wel gemotiveerd. Als je ziet hoe Hakim Ziyech ons op sleeptouw neemt met afjagen en druk zetten. Fantastisch!”

Hebben jullie PSV tijdens deze titelrace misschien gek gemaakt door telkens maar in hun spoor te blijven? PSV won bijna alles, maar Ajax was nooit ver weg...
“Ik denk dat we elkaar bleven motiveren: wij wonnen, PSV won weer. Zo ging het maar door. Dan hoop je dat iemand punten gaat verliezen, maar als dat gebeurde, pakten we het niet op, verspeelden wij ook weer punten. Toch moest de nummer één altijd achterom kijken.”

“Ik ben misschien liever achtervolger, moet ik zeggen. Maar je weet nooit hoe het afloopt. We hadden allebei de druk van het moeten winnen. Uit en thuis, je kon overal zomaar een keertje tegen puntenverlies aanlopen. Ik heb het vaker gezegd: we bent zelf je grootste tegenstander. Wij hebben het op veel vlakken goed gedaan.”

Heeft de intensiteit van het spelen van Europese wedstrijden geholpen in de eredivisie?
“De midweekse wedstrijden hebben ons als team veel beter gemaakt. Sommige jongens konden zich supersnel ontwikkelen dankzij de Champions League. Ik denk dat het ook fijn is geweest voor ons om heel veel te spelen. Wie weet was het een nadeel voor anderen dat ze een lange stop hadden. Ik was het al gewend vanuit Engeland, misschien heeft dat bij mij geholpen. Ik voel me fit en vind het een heerlijk seizoen.”

“Aan het begin van dit seizoen hoop je er dat je tegen het einde nog veel wedstrijden speelt en dat gebeurde! Dan maak je als team veel stappen. De jonge gasten hielden het ook vol, maar die zijn jong hè... Ik denk dat we een goede basis hebben gelegd. Als je ziet over het hele seizoen dan hebben we, op nu David Neres na, heel weinig spierblessures. We hebben een heel fitte selectie en daarvoor verdienen de trainer en medische staf complimenten, want we doen het met z'n allen.”

Jullie hebben zaterdag in een hotel geslapen. Hebben jullie nog iets bijzonders gedaan?
“Nee, eigenlijk niet. Het was fantastisch dat de supporters ons al stonden op te wachten, dat gaf een enorme boost. Het was een goed moment om dat te doen. De supporters staan het hele seizoen al pal achter ons. Of dat het laatste zetje over het dode punt heen was? Nee, dat denk ik niet. Als je kijkt naar de wedstrijd van vandaag, zie je geen enkel spoor van een mentale tik. We hebben ons goed gepresenteerd en gingen als de brandweer doelpunten zoeken na de 0-1. Ik moet de groep echt een compliment maken, want we hebben het afgedwongen en verdiend. Maar nee, het verwerken van het verlies tegen Spurs is nog niet afgelopen. Daar heb ik nog steeds wat tijd voor nodig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >